Mode en Stijl

Zo kom je deze hete nazomer comfortabel maar stijlvol door

summer outfit late summer

We wilden onze vesten al bijna uit de kast halen, maar dat blijkt niet nodig. De zomer is na een dipje weer terug, en hoe: het blijft de komende dagen behoorlijk warm. Heerlijk, maar die warmte maakt het soms lastig de juiste outfit te vinden. Daarom: 5 tips om comfortabel maar toch stijlvol de hitte door te komen.

Draag luchtige kleding

Een inkoppertje misschien, maar wel de belangrijkste tip. Draag geen strakke T-shirts of broeken, maar iets wijdere kleding die ademt. Want hoe minder ‘zwaar’ je kleding, hoe minder hard je lijf hoeft te werken om je lichaam koel te houden. Katoen en linnen zijn toch wel dé zomerstoffen bij uitstek. Licht, luchtig, comfortabel en toch stijlvol. Een verrassendere optie is kleding gemaakt van bamboe. Deze stof neemt meer vocht op dan katoen en houdt je koel in de zomer (en warm in de winter). Nog meer voordelen: bamboe is een zeer milieuvriendelijk materiaal en voelt aan als zijde. Synthetische stoffen als polyester en polyamide (nylon) kun je beter niet dragen: deze kleding ademt nauwelijks, waardoor warmte moeilijk afgevoerd kan worden.

Ga voor lichte kleuren

Je hebt er vast weleens van gehoord: donkere kleding absorbeert veel meer warmte dan kleding in lichte kleuren. Het technische verhaal erachter besparen we je, maar feit is dat je ’s zomers het best kunt gaan voor lichte kleuren. Niet voor niets zijn huizen in warme landen vaak wit geschilderd en dragen woestijnbewoners lange, witte gewaden.

Kort is niet altijd beter

Daarmee komen we gelijk bij het volgende punt: je bent met deze tropische temperaturen misschien geneigd een korte broek en shirts met korte mouwen uit de kast te pakken. Maar korte kleding is niet per se verkoelender. Soms is juist een outfit die veel huid bedekt koeler, omdat het zonlicht niet direct op je huid komt. Bovendien is het niet altijd wenselijk om korte kleding te dragen. Ga in dat geval voor luchtige stoffen of kleding zonder voering. Draag je toch een polo of overhemd met korte mouwen, ga dan voor clean en simpel, en kies voor een button-down boord.

Nazomer outfit

Lage sokken, leren schoenen

Krijg je het al benauwd bij de gedachte aan sokken met dit weer? Nergens voor nodig: sokken kunnen juist helpen je voeten droog te houden en voorkomen dat je het nog warmer krijgt. Er zijn ook meer dan genoeg zomerse varianten. Kies bijvoorbeeld voor katoen of zelfs wol. Dat is ventilerend en neemt goed vocht op, waardoor je voeten in de loop van de dag niet klam gaan aanvoelen. Kies je voor een casual outfit, dan zijn korte enkelsokken ideaal. Die zijn zo laag dat ze niet boven je schoen uitkomen. Qua schoenen is leer een goede optie als je netjes gekleed wilt gaan. Leren schoenen ademen goed, zijn sterk en lopen zeer comfortabel.

Probeer eens streepjes

Voor deze tip hebben we even gekeken naar het dierenrijk. Wetenschappers ontdekten vorig jaar eindelijk waarom zebra’s strepen hebben. Niet om vliegen op afstand te houden, ook niet als camouflage, nee: daarmee houden ze zichzelf koel. De witte strepen warmen langzamer op dan de zwarte, waardoor er als het ware kleine briesjes ontstaan die de warmte afvoeren. Of het ook bij mensen werkt, is nog niet onderzocht, maar het is het proberen waard, toch? Bovendien is een gestreept shirt een golden-oldie waarmee je nooit de plank misslaat.


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je box

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?