Mode en Stijl

Zakelijk én sportief gekleed: 6 looks ter inspiratie

jordy hero image

Sweaters, hoodies en T-shirts iets voor op het sportveld? Think again. Wij zien een duidelijke trend van sportieve invloeden in de zakelijke dresscode. Niet gek in een tijd waarin we snel bewegen en vanuit verschillende locaties werken. Comfort en flexibiliteit zijn belangrijker dan ooit in herenkleding. Outfitter Anne-Claire fotografeerde zes business looks met een sportieve twist. Zo krijg je de inspiratie voor de perfecte balans tussen zakelijk en sportief.

Foto’s: Anne-Claire Lans photography 

Look #1: de joggingbroek

Deze outfit laat zien hoe je een joggingbroek zakelijk kunt dragen. Let wel, dit is niet zomaar de eerste de beste joggingbroek; dit exemplaar heeft namelijk het model van een pantalon. De krijtstreep zorgt voor een goede combinatie tussen zakelijk en sportief. Wil je zo’n ‘jogg pants’ zakelijk dragen? Houd de rest van je outfit dan basic. Bijvoorbeeld in combinatie met een effen overhemd of trui. En een mooi paar simpele sneakers eronder maakt de outfit af.

De joggingbroek

De joggingbroek

Pantalon van The Good People (€160), trui van Cast Iron en sneakers van VICO Movement (€150)


Koop los item


Look #2: de tennis-look

Wit wordt vaak geassocieerd met sport; het klassieke tennistenue komt al gauw in je op. In de herenmode is de kleur wit echter al enkele jaren een belangrijke trend. Ga voor verschillende lagen wit. Combineer bijvoorbeeld eens een witte sweater met een wit overhemd. Onze tip: een overhemd met button-down kraag eronder is dan handig. Dit kraagje is vaak wat kleiner en blijft goed zitten onder de ronde kraag van zo’n trui.

Tennislook

Trui en overhemd van Filippa K (€155)


Koop los item


Look #3: shorts

In de zomer dragen we graag een korte broek, zoals deze met sportieve, verticale streep. Een polo of T-shirt ligt voor de hand. Je kunt je zomerse outfit ook wat meer ‘smart’ maken door een overhemd te dragen op je korte broek. Sokken mogen overigens weer zichtbaar zijn. Liefst wel een beetje leuke exemplaren.

Shorts look

Shorts van On Tour (€89), overhemd van Minimum (€70), sneakers van VICO Movement (€150) en sokken van Qnoop (€15)


Koop los item


Look #4: de polo

Het perfecte ingredient voor een sportieve zakelijke look: de polo. En dan wel de cleane, slim fit variant. Maak het jezelf makkelijk en kies voor een basic kleur zoals wit, zwart, donkerblauw of grijs. Combineer de polo met een colbert en pantalon (The Good People, 160 euro). Durf je wat meer? De kleur Neon is ook een invloed uit de sportindustrie die we steeds vaker terug zien in de herenmode (Calvin Klein, 70 euro).

De polo look

Pantalon en polo van Calvin Klein (€70)


Koop los item


Look #5: het sportieve jasje

Klassieke colberts zijn veelal gemaakt van wol. Maar steeds meer moderne colberts worden gemaakt van sportieve, technische materialen. Dit jasje bevat bijvoorbeeld elastan en viscose, wat zorgt voor een sportievere look. Het zit bovendien een stuk comfortabeler. Combineer je colbert met een sweater, pantalon en sneakers.

Net jasje

Net jasje

Jasje van Calvin Klein (€379), sweater van 4530 Heritage (€75), overhemd van Genti en pantalon van Gentiluomo (€150)


Koop los item


Look #6: de sweater

De sweater heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een terugkerend product in elke collectie. Het fijne van een sweater is dat die heerlijk zit en dat je hem makkelijk kan wassen. Combineer je sportieve sweater (Calvin Klein, 119 euro) met nettere kledingstukken zoals een pantalon (Filippa K, 155 euro) en business shirt (Gant, 109 euro). Een mooie trenchcoat maakt je outfit af (Koll3kt, 300 euro).


Koop los item


Ook zo’n een sportieve zakelijke look nodig? Onze Outfitters helpen je graag.


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je box

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?