Mode en Stijl

Hoe was ik wol?

Schermafbeelding 2014 05 19 om 22.32.51

Wol is warm maar ademt tegelijkertijd. Bovendien is het duurzaam. Van een wollen trui kun je jaren plezier hebben, mits je het goed onderhoudt. En hier gaan we nog wel eens de mist in. Daarom deze week: hoe onderhoud je wol?

Schaap, lam, geit

Wol bestaat uit natuurlijke vezels, afkomstig van een dier. Voorbeelden van verschillende soorten wol en hun afkomst zijn merino – schaap, angora – konijn, cashmere – geit en mohair – geit. De unieke eigenschappen van de vacht van deze dieren zorgen voor een zachte, warme en ademende stof. Het angorakonijn is op dit moment slecht in het nieuws door de angorakonijnen houderijen uit China. Gelukkig hebben wij dit soort wol niet in onze collectie.

Hoe onderhoud je wol?

Wol wordt niet snel vies! Het heeft een vuilafstotende werking en ademt goed. Je hoeft een wollen product dus niet vaak te wassen. Heb je er toch mee in de kroeg gestaan? Even buiten hangen is vaak voldoende. Een andere tip: creëer je eigen stomerij en hang het product in de badkamer terwijl je doucht.

Ons advies: was wol altijd in de wasmachine en dan wel op het speciale wolwasprogramma. Met de hand wassen kan er juist voor zorgen dat je de vezels beschadigd doordat je de verkeerde temperatuur gebruikt (niet hoger dan 30°), te veel wrijft of het te lang laat staan. Ook is het goed om te checken of het wasmiddel dat je gebruikt geschikt is voor wolwas. Je moeder zal trots op je zijn!

Wol is in natte toestand snel vervormbaar. Dit voorkom je door je wollen producten liggend te laten drogen. Hang je wollen trui dus niet op, maar leg hem zo ‘rustig’ mogelijk in gehele breedte op een wasrek of tafel. En trek het pas weer aan als het helemaal droog is. Anders kan de lichaamsvorm in je kledingstuk achterblijven.

Bron afbeelding: Pinterest


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?