Kledingtips

Winterjassen voor heren: wat dragen we in 2016?

jassen 1

Eerder al schreef Outfitter Ling over herenjassen, vandaag iets specifieker en seizoensgebonden: winterjassen. Waarschijnlijk moet je er op dit moment niet aan denken aangezien het de warmste decembermaand ooit is. Je verwachtte sneeuw, maar tevergeefs: zelfs met een sjaal om begint het lichaam al lichtjes te transpireren. Toch is het goed om je nu al te oriënteren op de winterjas. Het Hollandse weer is namelijk zo wispelturig als de pest; voor je het weet is het kwik gedaald. En daarom staat de volgende vraag centraal: wat worden de trends voor heren winterjassen in 2016?

De lange winterjas: voor de geraffineerde look

jassen-4

Bron: pinterest

jassen-7

Bron: pinterest

Bron: pinterest

Dit jaar al populair en voor 2016 zeker niet minder gewild is de langere winterjas, zo nét tot over de bovenbenen. Zie het als een vervanging van je colbertje, draag er bijvoorbeeld een mooie coltrui onder en complimenteer je nette look met een chique, lange sjaal. Als je denkt dat zo’n lang exemplaar een stoffig imago heeft, dan heb je het mis. Met een mooi paar witte sneakers eronder is het oubollige eraf en hoef je niet te vrezen voor een modemisser waar zelfs je grootvader je nog voor had kunnen waarschuwen. De meeste zijn lekker gevoerde jassen, voorzien van wol, dat houdt je goed warm!

De bomber: kort & pittig

Zo’n lange winterjas is hartstikke modieus, maar als het een keer écht gaat vriezen in Nederland heb je meer aan een jack dat goed afsluit en voorzien is van een dikke stof. Het (semi)bomberjack is dan ideaal. Ook hier zul je je vooroordelen misschien even aan de kant moeten zetten, want waar dit type jas in de jaren ’90 vooral populair was onder de hakkende en hardcore-liefhebbende jeugd is de bomber anno 2016 weer geaccepteerd. De kraag is nog het meest opvallend: vaak laag en rond. Om de kou tegen te gaan is het daarom ook slim er geen shirts onder te dragen met een diepe hals (your nipples will thank you for it). Draag er juist een stoer overhemd met een coole print onder en knoop ‘m helemaal dicht tot de laatste button.

Wil je een mooie outfit die complementair is aan je jas? Plan dan de Intake met één van onze Outfitters, zij kan je vast en zeker helpen.

bomber

Bron: pinterest

jassen-3.1

Bron: pinterest


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

2 Reacties

 • Sean@hemdvoorhem.nl'
  Reageren
  Sean
  7 januari 2016 op 20:36

  Geef mij maar zo’n mooie lange donkere jas. Die vind ik het mooiste!

  • Reageren
   Simon
   7 januari 2016 op 21:20

   Eens! Die hebben ook mijn voorkeur 😉

  Wat vind jij?