Mode en Stijl

Het Unconstructed Colbert

omslag unconstructed

Een ongevoerd jasje? Geen idee waar ik het over heb? Ik neem je even mee terug naar de basis. Grofweg kan de kleermaker een jasje (of colbert of blazer) op drie manieren maken, te weten:

  • Constructed
  • Semi-constructed
  • Unconstructed

Het Constructed Colbert – guess what’s behind…

Dit is de meest bekende: het jasje met volledige voering. Dit type jasje bestaat uit meerdere geplakte lagen. Wat er tussen de buitenstof en de voering gebeurt is het geheim van de kleermaker. Neem van mij aan: dit is vaak polyester met een flinke lik lijm.

De kans is groot dat in jouw kledingkast ruim meer dan de helft van de jasjes constructed is, zo niet alle. De reden is dat deze manier van produceren de meest goedkope is. Dat zie je ook terug in de prijs.

Het Semi-Constructed Colbert – we’re only halfway there

Het semi- of half-constructed colbert is deels ongevoerd. Hij heeft slechts een paar geplakte delen. Vaak de schouders, borst en revers. Je ziet dus nog wel iets terug van het precisiewerk van de kleermaker.

Het Unconstructed Colbert – now we’re talking!

Een unconstructed colbert is geheel leeg. Geen voering, geen schoudervulling, geen polyester, geen lijm, maar echt vakmanschap! Nu denk je misschien: minder stof en lijm dus goedkoper? Integendeel. Omdat de kleermaker geen losse draadjes of steekjes kan verbergen achter een voering moet hij uiterst netjes te werk gaan. Het jasje krijgt bovendien zijn vorm door enkel en alleen de buitenstof. Het colbert zal dus perfect gesneden moeten worden!

Mijn betoog: Get Unconstructed!

Mijn tip voor deze zomer (en alvast die van volgend jaar): kies voor een unconstructed jasje. Voel aan de schouder/mouwinzet van jouw jasjes hoe stijf deze is. Hoe losser, hoe beter! Als je een unconstructed jasje draagt merk je verschil. Het voelt aan als een trui en zit heerlijk zacht. Door de rondere vormen zit het een stuk relaxter en glooit het meer langs je lichaam. Perfect voor een geïnformeerde, smart casual look!

Benieuwd geworden? De dames van House of Einstein helpen je graag verder.

Over The Gentlemen’s Club

The Gentlemen’s Club richt zich op de authentieke man, die weet wat hij wilt en die de tijd neemt om van het leven te genieten. Zijn stijl is altijd elegant en up to date. Het merk is geïnspireerd door de prestigieuze Londense Clubs van de vroege jaren 90 en combineert traditie en innovatie. Hun motto: ‘Being a Gentleman is a matter of choice’.

House of Einstein werkt sinds begin 2014 met de pakken en jasjes van The Gentlemens Club. Ze zijn van de mooiste Italiaanse stof en een goede fit voor de moderne, Nederlandse man.

Bron afbeeldingen: Pinterest


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?