Mode en Stijl

5 tips waarmee je kledingmiskopen voorkomt en geld bespaart

kledingmiskopen

Het komt je vast bekend voor, je bent aan het winkelen en dat ene item moét mee naar huis. Vervolgens blijk het dat dat item ergens achterin je kledingkast ligt en soms zit het kaartje er zelfs nog aan… Een echte miskoop dus. Maar hoe voorkom je nu dat je je geld gaat uitgeven aan miskopen?

#1: Investeer in kwaliteit

Kleding van goede kwaliteit is (vaak) de ultieme basis van je garderobe. Vanuit deze goede basics kun je je garderobe vervolgens verder uitbouwen. Denk bijvoorbeeld aan een overhemd dat aanvoelt als een tweede huid, een fijne merino-wollen pullover of een goed zittende chino.

goede trui

#2: Blijf bij je eigen stijl

Het blijft lastig, maar laat je niet verleiden tot het kopen van items die buiten je eigen stijl liggen. Draag je bijvoorbeeld altijd effen kleding? Kijk dan uit met heftige prints. Een subtiele print zoals een streep is uiteraard wél een leuke toevoeging aan je garderobe. Laat je daarnaast ook geen kleding áánpraten die buiten je eigen stijl ligt. Tip: ga eens alleen shoppen. Zo voorkom je dat je meegaat in de mening van bijvoorbeeld vrienden of je partner.

eigen stijl

#3: Houd vast aan je bekende ‘snit’

Kies je normaliter voor een regular fit overhemd en vind je het prettiger wanneer kleding wat losser om je lichaam valt? Kies tijdens een rondje winkelen dan niet ineens voor aansluitende kleding.  Uiteraard kun je variëren in pasvorm, maar het risico op een miskoop is dan wel groter. Het belangrijkste is dat je je prettig voelt in de kleding die je draagt, en de pasvorm is hierin vaak bepalend.

snit

#4: Ga niet (te veel) mee met de trends

Het is natuurlijk erg leuk om mee te gaan met de trends, maar onthoud dat je (opnieuw) bij je eigen stijl moet blijven. Bedenk of het trenditem goed past bij je bestaande garderobe. En let op: een trenditem mag van iets mindere kwaliteit zijn, aangezien je er vaak na 1 of 2 seizoenen weer op uitgekeken raakt.

#5: Laat je niet verleiden door de uitverkoop

De uitverkoop is weer begonnen: yes! Dat rode colbert leek zo’n goede investering toen je het zag hangen, maar bedenk tijdens het kopen in de uitverkoop of je de items ook mooi zou vinden zonder de desbetreffende korting. Zo niet, laat het item lekker hangen en voorkom een nieuwe miskoop.


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


BewarenBewaren

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?