Lifestyle

Support jij de Rode Duivels dit EK? Accepteer dan deze 6 consequenties

belgisch elftal

Na een dramatisch verlopen kwalificatiereeks heeft Nederland zich niet kunnen plaatsen voor het EK van 2016. Menig voetballiefhebber kijkt nu dus met pijn in het hart toe hoe 24 andere landen het ervan af gaan brengen. Wie moet je nu supporten? De meeste Nederlanders blijken te kiezen voor onze zuiderbuurtjes, de Belgen. Dat gaat natuurlijk gepaard met een aantal cultuuraanpassingen. Wat zijn dus de consequenties voor het steunen van de Rode Duivels? Houd rekening met deze 6 punten.

#1 Rood is het nieuwe oranje

Beetje een inkoppertje, maar het eerste wat je moet doen is je oranje outfits op zolder leggen en als de wiedeweerga een rode garderobe aanschaffen. Gooi er ook een scheutje geel en zwart bij, dan heb je de volledige Belgische vlag aan. Da’s pas écht bangelijk.

EK Outfits

#2 Omarm het Vlaamse voetbalvocabulaire

Het aanmoedigen van België in rood tenue alleen is niet voldoende. Wie echt als Rode Duivel-fan gezien wil worden dient ook de taal te spreken. Zo roep je niet ‘goal’ als er gescoord wordt, maar ‘binnen’ en is een gele kaart geen kaart, maar een ‘karton’. En wordt de bal niet tegengehouden? Kaffer dan niet de keeper uit, maar richt je woede op de ‘portier’.

Nog een paar handigheidjes uit het Vlaamse vooetbalvocabulaire.

  • Draagberrie → brancard
  • Kadreren → tussen de palen
  • Match → wedstrijd
  • Opwarming → warming up
  • Owngoal → eigen doelpunt
  • De staak → de paal
  • De ref → de scheidsrechter

#3 Drink Belgische biertjes pintjes

Met Heineken kom je als Rode Duivel-supporter niet weg tijdens dit EK. Tijd om kratten vol typisch Belgisch bier in te slaan voor de match. Welk merk? Jupiler; hét Belgische volksbiertje. En o ja, het is niet ‘bier drinken’, maar ‘pintjes pakken’.

#4 Houd er rekening mee dat je vriendin ineens model kan worden

Het overkwam de destijds 17-jarige Axelle de Spiegelaere tijdens het afgelopen WK. Ze werd plotsklaps beroemd toen ze tijdens de wedstrijd van het Belgische elftal opdook op de tribunes. Dat werd gefilmd en vertoond in verschillende tv-programma’s. Kort erna hing l’Oreal aan de telefoon: of ze een krabbeltje wilde zetten onder een modellencontract. Dat kan jouw vriendin dus ook overkomen.

Axelle

Bron: vtm.be

#5 Zing luidkeels mee met deze Belgische voetbal-anthems

Ieder EK of WK zijn er weer bijzondere voetballiederen die je wekenlang voorbij hoort komen. In België gaf radiozender Studio Brussel de heren van ZwartWerk de opdracht om met iets moois te komen. Grappig feitje: twee van de vier leden van de muzikale act zijn neven van Rode Duivels Romelu en Jordan Lukaku.

Natuurlijk zijn er ook cult-muzikanten die een graantje proberen mee te pikken van de voetbalhetze. Zanger Lou Depryck blinkt uit in deze artistieke videoclip met de ex-Miss België. Zingt u maar mee.

#6 Accepteer uitval van het Belgische openbaar vervoer

Belgische conducteurs en machinisten houden nu eenmaal ook van voetbal.


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


kom bij ons langs

BewarenBewaren

 

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?