Lifestyle

Lekker weg in eigen land met deze 6 staycation tips

staycation augustus

Geen vakantie gepland deze maand en wil je nog wel wat leuks doen in augustus? Dat er genoeg te doen is staat buiten kijf, maar wat is er nu écht het bezoeken waard? Deze 6 tips zorgen ervoor dat je prima weg kunt in eigen land en een heerlijke staycation kunt hebben. Van foodfestivals tot theaterplekjes, je leest het in deze blog.

#1 Pluk de nacht filmfestival

Op het Pluk de Nacht festival kun je de beste nationale en internationale speelfilms en documentaires bekijken die nog niet te zien zijn in de bioscoop. En dat allemaal in de buitenlucht! Je vindt het dit jaar van 16 t/m 26 augustus op het Stenen Hoofd in Amsterdam en van 30 augustus t/m 3 september bij de Vechtclub XL in Utrecht. Het zomerse gevoel, de sterrenhemel en het relaxte en laagdrempelige karakter maken dit volgens ons een échte aanrader voor filmliefhebbers!

Pluk de nacht festival

#2 De Parade

Theatervoorstellingen, livemuziek en lekker borrelen is een gouden combinatie, en dat kun je ieder jaar perfect doen op de Parade. Het festival reist in de zomer het land door en is tot eind augustus nog te vinden in het Martin Luther King park in Amsterdam. Net zo leuk voor de kids als voor de ouders overigens!

De Parade

#3 Jazz in de gracht festival

17, 18 en 19 augustus tref je het muziekfestival Jazz in de Gracht aan in Den Haag, en wel op het oudste en meest karakteristieke grachtje van de stad! Deze wordt gesierd met varende platbodems vol jazzbandjes. Ook word je er verrast met culinaire lekkernijen door unieke foodtrucks en zorgen de gezamenlijk ondernemers uit het buurtschap voor de lekkerste drankjes.

jazz in de Gracht

#4 Whisky tasting festival

Op 26 augustus zal in het Utrechtse restaurant LE:EN het gesmolten goud weer rijkelijk vloeien! Geniet van verrassend lekkere dranken, waanzinnig eten en toffe muziek op het enige echte whiskyfestival met WTF-beleving! LE:EN is met zijn 900 vierkante meter een flinke locatie, die men gaat vullen met een ruimer aanbod whisky en andere dranken, heerlijk eten, muziek en ander leuks.

whisky tasting festival

#5 Asian food festival

Heb jij een zwak voor Aziatisch eten? Dan mag je het Asian food festival in Amsterdam eind augustus zeker niet missen! Je vindt er het lekkerste Koreaanse, Vietnamese, Thaise, Japanse én Indiase streetfood. En dit alles gecombineerd met entertainment. Gratis entree; wat wil je nog meer?

asian food festival

#6 Utrecht TAPT

En natuurlijk mag er geen bierfestival ontbreken in deze lijst. 26 en 27 augustus strijkt het Utrecht TAPT festival neer in de Domstad. Verwacht meer dan 100 verschillende bieren uit binnen- en buitenland, heerlijk eten, veel spelletjes en fantastische artiesten waardoor je tot in de late uurtjes zal dansen! En… nog veel meer moois, leuks en fijns voor de nodige glimlachjes.

utrecht tapt festival

 Smart casual outfits House of Einstein

 

Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

Bestel je box

BewarenBewaren

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?