Mode en Stijl

Songfestival outfits door de jaren heen: 6 heerlijke modemissers

songfestival outfit

Mei is traditiegetrouw de maand van het Eurovisie Songfestival. Nederland is blij, want Duncan Laurens is met zijn ‘Arcade’ door naar de finale komende zaterdag. Het internationale festijn barst van de muzikale hoogstandjes en spectaculaire optredens waar vele landen uit het Europese continent maandenlang met bloed, zweet en tranen aan werken. En hoe geniaal alle nummers zijn, wij zitten natuurlijk met smart te wachten op de schitterende outfits. Ontdek de 6 heerlijke modemissers van de afgelopen jaren uit de stal van het Songfestival.

#1 Nederland (1996)

In het mooie 1996 traden de lange Franklin Brown en de kleine Maxine op voor ons eigen Nederland. Uit het introductiefilmpje blijkt dat Stevie Wonder de grootste muzikale inspiratiebron voor Franklin is geweest. Of het nou een slimme zet was om ook Stevies kledingstijl af te kijken laten we even in het midden, het vormloze jasje en het bloedrode overhemd zorgen er in ieder geval voor dat hij de plank goed misslaat. De pantalon is ook aan de losse kant. Ach ja, in de jaren ’90 droegen we alles losjes onder de noemer van ‘comfortabel’ en wisten we nog niet dat kleding in slim-fit ons stukken beter stond. Kennis komt met de jaren.

#2 Griekenland (2009)

In de Griekse bijdrage uit 2009 zien we zanger Sakis: een doorgewinterde zonnebankliefhebber die er destijds van overtuigd was dat maagdelijk wit garant stond voor de overwinning van zijn land. Wat er mis is? Het zit ‘m in de polo. Naast dat de ordinair diepe snit ervoor zorgt dat Sakis’ gebronsde cleavage onthuld wordt, is het betreffende kledingstuk ook nog eens veel te kort. Sta jij dus in de paskamer van een kledingwinkel en komt je gezellige buikje onder je bovenkleding uit, denk dan even aan Sakis.

#3 Oekraïne (2007)

Negeer even de sterke lyrics van dit schitterende werk van Oekraïne uit 2007 en focus je op de – letterlijk – schitterende outfit. Met een beetje ton-sur-ton is niets mis, maar de act van Verka Serduchka kleedt zich volledig in zilver en verkiest glitter boven alles. Jammer, want als je alle glamour van de jas wegdenkt heb je best een aardige trenchcoat.

#4 Luxemburg (1987)

Mooi roze is niet lelijk, hoor je wel eens. Maar kies dan wel de juiste teint uit, want op fluoriserende kleuren zitten we sinds de vorige eeuw niet meer te wachten. Doe ook altijd even een laatste check in de spiegel voordat je de deur uitgaat en controleer of je outfit klopt. Doe je dat niet, dan krijg je wat deze Luxemburgse zanger overkwam en draag je ineens het jasje van je vrouw.

#5 Moldavië (2011)

Mode is tijdgebonden. En Kabouter Plop is zo 1998. Je begrijpt: draag alleen wat op je hoofd als je zeker bent dat je je outfit daarmee complimenteert. Vermijd ook het vullen van je hoge schoenen of laarzen met je broekspijpen; dat doet je UGGS-dragende dochter namelijk ook…

#6 San Marino (2016)

Het draait normaliter natuurlijk om de live-optredens van het Eurovisie Songfestival, maar van deze plaat wilden we je de videoclip niet onthouden. De dresscode is ‘piraat-chique’; waarbij de haak is ingeleverd voor een hip monocle. Het nummer heet ‘I didn’t know’ en dient ongetwijfeld als metafoor voor het gebrek aan stijlkennis.


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


kom bij ons langs

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

1 reactie

  • degroot.jasmijn@outlook.com'
    Reageren
    Jasmijn
    29 mei 2017 op 09:44

    Heerlijk deze terugblik, al vind ik dat je nog veeeeel meer acts kan aanduiden als modemissers.

  • Wat vind jij?