Mode en Stijl

School of Style #4: stijlvolle kerstoutfits

Featured image stijlvol2

Mariah Carey heeft het startsein gegeven: de kerstperiode is begonnen. Nu is heel Nederland  in de ban van ‘de kersttrui’. Kun je aan meedoen. Supergrappig natuurlijk, een rendier op je borst. Maar wil je een beetje serieus genomen worden door je naasten, dan zouden wij inzetten op iets stijlvollers. In deze blog voorbeelden van mannen die het helemaal hebben begrepen.

Hierbij, onze top 10 stijlvolle kerst outfits.

#1 Veel fluweel

afbeelding #1

December is dé maand voor een fluwelen jasje of broek. Fluweel geeft een feestelijke en luxe uitstraling. Bovendien is het ook nog lekker warm. Ideaal dus als je brandhout moet halen of je schoonvader heeft bedacht om middernacht Chinese wensbalonnen op te laten. Bovenstaande man combineert z’ fluwelen pak met een pochet en hoed. Trés bien!

#2 Strik, das, hoed

afbeelding #2

Extravagantie is aan de meeste Nederlanders niet besteed. De strikken-, dassen- of hoedencollectie van de gemiddelde man is beneden peil. Nu vind je alle drie de items in één look misschien wat veel. Maar verleg je grenzen en schaf deze maand in ieder geval één van de drie items aan. Combineer je hippe strik of das bijvoorbeeld met een denim overhemd, voor het Calvinistische tintje. Hierboven onze suggesties: een winterse bloemendas (Van Gils), een felgekleurde strik (Profuomo) en de bolhoed (Filippa K).

#3 Het bloemendessin

afbeelding #3

Jawel, bloemen zijn leuk, ook voor mannen. Zo’n bont gebloemd overhemd leent zich uitstekend voor de feestdagen. Combineer met een strak effen jasje of pak. Vind je de print toch te heftig? Dan kun je er altijd een mooie v-hals trui overheen aantrekken. We hopen uiteraard dat bovenstaande heren je inspireren om er gewoon voor te gaan.

#4 Double breasted colbert

afbeelding #4

De Italianen hebben hem al lang omarmd: het double breasted colbert. Combineer het zoals David Beckham met een kaki chino, wit overhemd en das. Misschien kun je vrouwlief dan verlijden om voor Victoria’s look te gaan (of nog beter, doe haar zo’n jurk cadeau). Te hautain voor jou? De man (linksboven) combineert het double breasted jasje met een spijkerjasje en laat zien dat hij zichzelf niet al te serieus neemt en de mode begrijpt. (Begrijp je hier niets van, ga dan rustig verder).

 #5 De coltrui

afbeelding #5

Steve Jobs heeft de trend gezet. Kies voor een mooie slim fit coltrui in een basic, effen kleur. Draag de coltrui anno 2015: onder een colbert. Zwart is altijd goed, evenals donkerblauw en grijs. Ideaal voor koukleumen, een coltrui houd je heerlijk warm. (Niet ideaal voor mensen die snel last hebben van kriebels). De wijde Amerikaanse jeans die rijkt tot aan je middel mag je achterwege laten.

 #6 De ruit

afbeelding #6

Kerst is de ideale gelegenheid voor de ruit. Een geruite colbert, overhemd, broek of zelfs pak. Niet alleen match je bij het tafelkleed en de servetten, de ruit is tijdloos en gaat daardoor jaren mee. Nick Wooster (linksboven) laat zien dat de ruit alles behalve suf of oubollig is, maar juist stoer.

#7 Kleur!

afbeelding #7

Zeg het met kleur. Wijnrood, okergeel, mosgroen: alle off-tone kleuren zijn goed deze winter. Ga op zoek naar een trui of jasje in een bijzondere kleur. Iedereen zal je originele look waarderen.

 #8 Laagjes

afbeelding #8

Wil jij een op en top feestelijke look? Ga voor laagjes. En dan niet een trainingsjack over een joggingtrui over een T-shirt. Het goede voorbeeld wordt gegeven door de meneer linksboven: een overhemd met das, hier overheen een vest én een colbert. Eventueel aangevuld met een sjaal. Een feestelijk pochet erbij en wij denken ‘champagne’!

#9 De bow tie

afbeelding #9

Onmisbaar in deze lijst van kerstoutfits: de bow tie. Het is eigenlijk dé tip voor de luie man. Wil jij leuk zijn zonder al te veel moeite te doen? Maak het jezelf makkelijk en koop een bow tie. Weinig inspanning en iedereen zal denken dat je je uitgebreid voorbereid hebt op het kerstdiner. (Strikje nodig? Mail me even: [email protected] en ik stuur je er één toe).

#10 Niet vies van eclectisch

afbeelding #10

Deze mannen mochten niet missen in onze lijst van meest inspirerende kerst outfits. Waarom? Ze durven verschillende stijlen te dragen en te combineren. Wees niet bang om een modeflater te staan. Go where the magic happens!

magic

Suggesties uit de collectie van House of Einstein

uit de collectie kerstoutfits2


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?