Behind the brand

Nudie Jeans

Nudie Jeans is een Zweeds kledingmerk opgericht in 1999 door Maria Erixsson, een voormalig medewerkster bij Lee (jeans) Europe. Nudie Jeans heeft zich in de loop der tijd weten ontwikkelen tot één van de meest gerespecteerde kledingmerken in het midden- en hoog segment van de huidige internationale modebranche.

Een visie op verantwoord ondernemen

Dit succes is niet alleen tot stand gekomen door de materiaalkeuze en door de vormgeving van de Nudie Jeans, maar ook door de visie op verantwoord ondernemen. Nudie jeans ziet er namelijk op toe dat het gebruikte katoen met zorg voor het milieu wordt verbouwd en dat de productie wordt gedaan door mensen met een fatsoenlijk loon en onder goede arbeidsomstandigheden. Daarnaast is het merk ook bezig met het recyclen van oude kleren door deze te verwerken in nieuwe kleding.

Nudie Jeans produceert sinds 2006 ook zogenaamde Organic Denim broeken, waar bij het producten op de belasting voor het milieu wordt gelet.

Get nude met Nudie

Nudie Jeans biedt jeans, chino’s, ondergoed, T-shirts, overhemden, truien en jassen maar staat vooral bekend om de jeans en chino’s, dit zie je aan de merknaam en de slagzin: ‘‘Indigo is the living colour’’, De broek wordt gedoopt in Indigo waardoor er kleur wordt gegeven aan de broek. Vervolgens wordt de broek niet meer bewerkt, gewassen of geschuurd waardoor na het dragen en wassen van de broek, draaglekken meer naar voren komen. ‘‘Hoe meer je jouw Nudie draagt en liefhebt, des te mooier wordt je broek.’’

Onze collectie bestaat dan ook enkel en alleen uit jeans en chino’s.


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?