Behind the brand

Met MUD Jeans draag je bij aan een duurzame denimwereld

mud jeansv2

Een aantal keer per jaar gaan we op zoek naar nieuwe, vooruitstrevende kledingmerken die ons assortiment goed kunnen aanvullen voor het komende seizoen. MUD Jeans is de nieuwste telg in Huize Einstein en we zijn dolenthousiast. Alle kleding is namelijk duurzaam en gemaakt van gerecycled materiaal.

Op naar duurzaam denim

Het was het jaar 1983 waarin MUD Jeans eigenaar Bert van Son – toen nog in zijn early twenties – verhuisde naar China voor een baan in de textielindustrie. Daar zag hij wat het effect van de mode-industrie had op het leven en de gezondheid van de fabrieksarbeiders. Barre werkomstandigheden en lange dagen, allemaal voor een luttel loontje. Dat moest anders kunnen dacht hij, en die gedachte hield hij vast.

MUD Jeans

In 2013 was het zover. Hij bedacht een concept voor ultieme denim-duurzaamheid: een formule met het welzijn van de aarde in het achterhoofd. Met zijn MUD Jeans wil hij een impact hebben op het milieu door minder grondstoffen te verbruiken. Alle jeans zijn na gebruik gerecycled. Daarnaast zorgt het merk ervoor dat er – alleen al door een paar cent meer te betalen per broek – goede levensomstandigheden worden gecreëerd voor de fabrieksarbeiders in het buitenland.

Gelaserde broeken

Normaliter wordt het bleken van jeans gedaan door het oppervlak op te borstelen met schuurpapier. De garens scheuren en de witte basis wordt zichtbaar. Maar MUD Jeans gebruikt een lasertechnologie die de ozonstof die er eerder op is aangebracht afbrandt, waardoor de mooie witte gloed van een gebleekte jeans zichtbaar wordt. Ozon is minder vervuilend voor de aarde, daarom koos het merk maar al te graag voor deze methode. Benieuwd hoe dat laseren in zijn werk gaat? Bekijk dan eens dit filmpje:

Klaar voor duurzaam denim?

Zie jij deze duurzame spijkerbroeken wel zitten? Meld je aan of vraag je Outfitter je te voorzien van een MUD Jeans broek in je volgende box.


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


kom bij ons langs

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?