Business

Met deze 7 tips bespaar je tijd en ben je productiever

symbid blog

Je kent het wel: je hebt teveel te doen en te weinig tijd in je werkweek. Hoe plan je alles dan zo goed mogelijk in? Plan je überhaupt wel? In deze gastblog geeft Robin Slakhorst – mede-oprichter van online financieringsplatform Symbid – 7 handige tips voor meer focus en een gezonde dosis rust in je hoofd. Less talk, more action!

#1 Combineer activiteiten

Het combineren van zoveel mogelijk activiteiten bespaart enorm veel tijd. Zo kun je jouw minimaal dagelijkse portie beweging combineren met telefonisch afspraken door bijvoorbeeld een rondje te gaan lopen. En voor de niet-sportievelingen onder ons: in de auto en/of op het terras is datgene uiteraard ook mogelijk.

#2 Houd al je taken in het vizier

Pak klussen, beloftes, introducties, administratie en dergelijke gelijk op. Laat taken niet op zich wachten totdat het werk zich opstapelt en je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Handig: maak gebruik van de functie Taken van Gmail voor een goed overzicht. Deze functie is trouwens ook heel handig om in te schatten hoeveel tijd je ongeveer nog nodig hebt om activiteiten af te ronden.

#3 Huishoudelijke hulp

Een goede, betrouwbare huishoudelijke hulp scheelt niet alleen enorm veel tijd, het heeft een positief effect op de nutteloze tijdverspilling over huishoudelijke ruzietjes. Meer blijheid op zowel zakelijk als privé vlak.

#4 Planning

Een goede planning bespaart je niet alleen een hoop stress maar ook het gevoel dat je achter de feiten aanloopt. Je kunt bijvoorbeeld ook je reistijd tussen de afspraken zorgvuldig inplannen.

Either you run the day or the day runs you.”

#5 Er is een tijd van werken en een tijd van ontspannen

Er komt een moment op de dag dat je niet meer productief bent. Dan moet je iets compleet anders gaan doen. Doe dat dan ook, want even (of een dag) later ben je weer fris en fruitig om extra productief verder te gaan.

#6 Mediaconsumptie

Op hoeveel nieuwsbrieven ben je inmiddels geabonneerd? Of podcasts? Of pushberichten? Stel je zelf de vraag: hoeveel van deze informatie gebruik je nu eigenlijk uit al deze nieuwsbronnen?  Gemiddeld besteden we ongeveer 3 uur en 25 minuten aan media op een dag. Mijn tip is daarom om een selectie maken en deze op een vaste tijdstippen te screenen op relevante informatie. Scheelt weer!

#7 Pick your battles

Laat geen tijd verloren gaan waar je geen plezier, interesse of de waarde aan hecht. Zo zijn er  meerdere dingen die je kunt uitbesteden zoals agendabeheer en uiteraard het shoppen van stijlvolle kleding!

 Smart casual outfits House of Einstein

 

Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

Bestel je boxBewarenBewaren

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?