Mode en Stijl

School of Style #2: Te lange T-shirts en truien voor mannen

SoS3

Een verzorgde uitstraling is belangrijk voor je en daar hoort de juiste kleding bij. Nu kun je uiteraard kiezen voor het zoveelste lichtblauwe overhemd met kaki broek. Maar wij dagen je uit om eens uit je comfort zone te stappen en je stijl te ontwikkelen. Daarom introduceren wij Einstein’s School of Style. Hierin leggen we herenkleding trends uit die sommige mannen nog wat ingewikkeld vinden. Wij lichten deze trends toe, leggen uit hoe je ze stijlvol draagt en laten duidelijke voorbeelden zien van mannen die het al hebben begrepen.

Let op! Sommige trends die we behandelen zijn vrij vooruitstrevend. Vind je het niets? Laat het dan lekker links liggen.

Je shirt is te lang

Hadden we het de vorige editie over de te korte lange broek, dit keer gaan we het hebben over de te lange tops. Geldt voor de broekspijpen kort, voor de bovenstukken geldt lang.

We bedoelen hiermee dat we steeds meer T-shirts, truien en longsleeves zien die wat langer vallen. Dus over de heupen in plaats van op. Deze trend komt uit de streetstyle hoek, met Kanye West en onze eigen Ali B als trendsetters. Zo verscheen Kanye eerder dit jaar op de cover van GQ in deze witte outfit met meerdere lagen van langere tops.

Lange trui herenkleding

Nu lijkt deze trend op deze manier wat extreem, maar wij zien dat nu ook de tops in de luxere herenkleding collecties langer vallen. De trend zet zich door in smart casual kleding. Om te beginnen bij lange T-shirts en truien die over je heupen vallen. Bij het Scandinavische Filippa K zien we een aantal gebreide truien die lang vallen, in zwart, grijs en donkerblauw. Maar ook het Nederlandse Koll3kt werkt met T-shirts die een langer achterpand hebben, waardoor je dezelfde look creëert.

Ook zijn er nu overhemden in langere variant. Deze draag je dus niet in je broek maar eroverheen. Eerlijk gezegd zijn de meningen over de te lange overhemden hier nog verdeeld. Gaat het richting een jurk dan zeggen wij: no go. Maar een clean, wit Scandinavisch overhemd mag rustig wat langer vallen en uit de broek worden gedragen. Zorg ook dat het hemd goed aansluit, anders heb je eerder een tuniekje.

Overigens worden de te lange tops vaak gecombineerd met een smallere broek. Ofwel een jeans of chino met een aangesloten pijp (‚tapered’ genoemd). Met een grijze, blauwe of zwarte jeans zit je dit seizoen altijd goed. Chino’s blijven goed in kaki maar ook kleuren als grijs, legergroen, wijnrood en donkergroen. Een goede combinatie is een mooie donkerblauwe, langere trui op een grijze slanke jeans. Of een langer wit T-shirt onder een grijze sweater op een smalle spijkerbroek. De echte trendsetter kiest natuurlijk voor een te korte lange broek in combinatie met een te lang shirt, dat begrijp je.

Herenkleding in laagjes

Aansluitend op de te lange shirts en truien is het de trend om vooral veel verschillende lagen te dragen. Kies voor bovenstukken van verschillende lengtes en combineer ze met elkaar. Bijvoorbeeld een lang T-shirt onder een sweater. Of een lang vest op een korter T-shirt. De trend van lagen die we in de damesmode al lang zien, zien we nu ook steeds meer in de herenmode.

Hoe pas je deze trend toe als je graag smart casual gekleed gaat? Kies eens voor een luxe, langer T-shirt of longsleeve onder een colbert. Of combineer een clean overhemd onder een trui die langer valt. Probeer in ieder geval te denken in meerdere laagjes. Een sweater of pullover onder een colbert kan heel mooi staan. Ook mag het overhemd uit je broek worden gedragen en onder je trui uitkomen.

Heb je een buikje? Dan zouden wij de trend van te lange T-shirts en truien even links laten liggen. Denken in laagjes is daarentegen juist erg geschikt. Door het dragen van verschillende lagen doorbreek je ‘het vlak’ en creëer je als het ware afleiding. Kies dan bijvoorbeeld voor een mooie slanke spijkerbroek met een T-shirt en langer vallend vest.

Hierbij een paar voorbeelden van Pinterest van mannen die het min of meer hebben begrepen.

Casual herenkleding

Een 9+. Een te korte lange broek met mooi opgerold pijpje, een lang T-shirt in combinatie met een lang vest. Deze man heeft alle trends begrepen!

Lang T-shirt heren

Een 9,5. Een te korte pantalon, sneakers, een langer overhemd en een hippe sweater – this is how we do it! De kleurencombinatie: kaki en wit (ton-sur-ton) maakt de look compleet. Maar deze man is dan ook duidelijk gestyled door een professional.

Lang T-shirt herenkleding

Een 5+. Het overhemd met sweater en wollen mantel zijn top. Alleen die te wijde kaki chino kunnen wij niet aanzien.

Smart Casual herenkleding

Een 6,5. Een mooie te korte chino in combinatie met gave schoenen. Zijn overhemd is lekker lang, maar wat ons betreft 15 cm te lang (en dus begint het te lijken op een tuniek). Pluspunt voor de zonnebril.

unnamed

Een 2. Een badjas is geen lang vest.


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


kom bij ons langs

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?