Mode en Stijl

Waarom kleuradvies voor mannen helpt bij het vinden van goede kleding

Wij houden we van kleur. Het zorgt voor een kledingstijl met karakter en uitstraling. Als wij kledingadvies aan mannen geven, letten we dus altijd goed op kleur. Hoe doen we dat? Door te kijken naar huidskleur, haarkleur en het postuur van de man. Wij doen geen uitgebreide kleuranalyse omdat we hier niet helemaal in geloven, maar kijken uiteraard wel welke kleuren jou goed zouden staan. In deze blog onze visie op kleuradvies voor mannen en de kenmerken van de vier kleurtypes.

titelfoto

Wat is onze visie op kleuranalyse voor mannen? Wij geloven niet in het strikt vasthouden aan een bepaald kleurtype. Uiteraard vinden we het belangrijk dat onze Outfitters technisch kunnen analyseren welke kleuren iemand het beste staan. Daarom geven wij altijd de voorkeur aan een intake via Skype in plaats van telefoon, zodat we je kunnen zien. Wij nemen bijvoorbeeld mee of iemand warme of koele kleuren goed staan. Maar we vinden jouw eigen smaak het allerbelangrijkste. Belangrijker dan de uitkomst van een kleuranalyse. Vind jij een bepaalde kleur trui mooi die toevallig niet in je kleurenpallet zit? Draag hem dan gewoon. Bovendien is verandering goed, dus ook het dragen van verschillende kleuren en tinten moedigen wij aan.

Om je toch enig inzicht te geven in kleuradvies voor mannen, geven we je in deze blog een overzicht van welke kleurtypes er zijn. Misschien leuk om te ontdekken welk type jij bent en welke kleuren jou dus zeker goed staan. Neem dit stijladvies mee, maar nogmaals, laat je er zeker niet door beperken. Uiteraard kun je altijd jouw persoonlijke Outfitter om kledingadvies vragen op het gebied van kleur.

Kleuradvies, de basics

De basisregel is dat basic kleuren iedereen staan. We hebben het dan over wit, zwart, donkerblauw en kaki. Met kleding in deze kleuren zit je dus altijd goed. Niet voor niets dragen de meeste Italianen meestal deze basic kleuren. Maar een beetje saai is het wel. Hoe bepaal je welke kleur je goed staat?

Mannen met een bleke huidskleur en weinig pigment in hun huid adviseren we donkere, diepe kleuren te dragen, omdat dat hun teint ophaalt. Daarom staan geruiten shirts vaak goed bij blekere types: er zitten veel verschillende kleuren in. Pasteltinten en beige kunnen zij beter vermijden. Het is verder belangrijk om te kijken of je beter koele kleuren met een blauwe ondertoon, of warme kleuren met een gele ondertoon kan dragen. Daarover hieronder meer.

Mannen met een getinte huidskleur kunnen vrijwel alle kleuren hebben: hen durven we juist mannenmode in felle kleuren en met heftige prints te adviseren. Een felroze of felgele trui staat super bij iemand met een tint. In de zomer kun je dit soort kleuren dus vaak goed dragen.

Verder is het goed om te kijken naar je postuur. Waar ligt je kracht? Hierbij geldt: delen van je lichaam worden benadrukt door wit en felle kleuren. Je ogen richten zich hier vrijwel automatisch op. Heb je een flinke torso, dan kun je bijvoorbeeld beter niet een felgekleurd shirt dragen. Tenzij je die natuurlijk extra onder de aandacht wilt brengen. Heb je een stevig achterwerk? Misschien is het beter om geenfelgroene chino te dragen. Ben je wat kleiner van postuur, dan kun je juist veel uitgesproken kleuren dragen.

Kleurtypes mannen

Het wintertype – donkere, koele kleuren

wintertpe

Heb jij een lichte huid met een koele, rozige ondertoon? Heb je donkerbruin, zwart of grijs haar? Frambooskleurige lippen? Een donkere, diepe kleur ogen met helder oogwit? Grote kans dat jij het wintertype bent. Wintertypes kunnen het beste intense, koele en heldere kleuren dragen. De kleuren zijn bij voorkeur donker, dus meer richting zwart dan richting wit. Dit zijn blauwe tinten zoals kobaltblauw en marine. Wit, zwart, taupe en grijze kleding doen het ook goed. Andere mooie kleuren voor het wintertypes zijn heldere, felle kleuren zoals citroengeel, lichtgroen, felroze en zuiver rood. Mijd kleuren met een warme, gele of gouden ondertoon zoals oranje, perzik, geel en bruin.

Het zomertype – felle, koele kleuren

zomertype

Heb jij een blanke huid met snel roze wangen? Roze lippen? Zijn jouw haren lichtblond, donkerblond of asbruin en wordt het vaak lichter in de zomer? Heb jij blauwe, groene, grijze of lichtbruine ogen? Jij bent het zomertype. Ook zomertypes kunnen het beste koele kleuren dragen, dus vermijdt kleuren met een gele ondertoon. De kleuren zijn bij voorkeur licht, dus meer richting wit dan zwart. Kleuren die het goed doen zijn pastelkleuren. Andere mooie kleuren zijn grijs, blauw, blauwgroen, citroengeel, hardroze, altijd met een blauwe of roze ondertoon. Mijd kleuren met een warme, gele of gouden ondertoon zoals zalm, beige en geel.

Het herfsttype – natuurlijke, warme kleuren

herfsttype

Heb jij een warme, perzikkleurige huid, aanwezige wenkbrauwen en misschien sproeten? Heb jij een warme haarkleur zoals goudblond of donkerbruin, met rossige tinten? Zijn jouw ogen goudbruin, blauw of groen? Word je niet zo snel bruin? Je bent een herfsttype. Kies voor gemengde, donkere, warme kleuren zoals aardetinten. Kleuren die het goed doen zijn bruin, camel, geelbruin, paarsblauw, terracotta, mosterd en olijfgroen, allen met een gele ondertoon. Mijd pastelkleuren en bordeauxrood.

Het lentetype – felle, warme kleuren

lentetype

Heb jij een lichtgouden, perzikkleurige of ivoorkleurige huid? Zalmkleurige lippen? Is je haar blond, rossig, goud of donkerbruin? Verbrand je snel? Zijn jouw ogen groen, blauw of hazelnoot met wat geelbruine vlekjes in de iris? Kies voor warme kleuren. Grijs, blauwgroen, turkoois, paars, bruin, oranjerood, geelgroen, allen met een gele ondertoon. Vermijd beigetinten, kaki en donkerpaars.


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?