Mode en Stijl

Kledingtips voor mannen: 5 verdraaid handige aanwijzingen

kledingtips mannen topic

Gone with the old, in with the new! Een nieuw jaar waar we weer alles uit mogen halen. Ook qua kledingstijl, want in mooie kleding voel je je sterk. Dit betekent niet dat je er altijd ultra-hip bij moet lopen. Wij zijn de laatste die zullen zeggen dat iets ‘in’ of ‘uit’ is. Wat wij belangrijk vinden is dat je kleding draagt die bij je past.

Maar hoe zorg je dat je elke dag goed gekleed gaat zonder dat het je te veel moeite kost? We maakten een lijst van vijf basic kledingtips die eigenlijk elke man (en elke vrouw) zou moeten kennen. Deze tips vormen de gebruiksaanwijzing van je garderobe anno nu en zijn perfect voor alle kledingstijlen voor mannen.

Kledingtip 1: Ruim je kast op

Geef je kleding de ruimte. Je moet elke dag weer een keuze maken dus maak het keuzeproces alsjeblieft zo simpel mogelijk. Kledingstukken die je niet draagt leveren je niets op, maar vragen wel iedere keer om een beoordeling (of mengen zich wel elke keer in het keuzemoment). De reden dat je je het niet draagt mag onduidelijk zijn, feit is dat je het niet draagt. Zie het als volgt. Je kan je kleding indelen in drie categorieën: vrienden, kennissen en vage bekenden.

De categorie vrienden trek je direct van het wasrek, kennissen draag je sporadisch en van vage bekenden vraag je je steeds af of je ze moet dragen. De regel: vrienden en kennissen mogen blijven, vage bekenden kun je beter afstaan. Deel je kleding in op productgroep (broeken bij broeken, truien bij truien). Overhemden en pakken kun je het beste ophangen. De echte perfectionist legt zijn kleding ook op kleur.

Rest ons nog te vermelden dat verwassen kleding en exemplaren met vlekken dan wel gaten linea recta naar het Leger des Heils mogen.

Kledingtips voor mannen: ruim je kast op!

Kledingtip 2: Verandering is goed

Je hoeft je kledingstijl niet meteen compleet om te gooien, maar zo nu en dan een verandering is goed. Een verandering aan je uiterlijk heeft een positief effect op je omgeving. Het houdt iedereen scherp! Wees dus niet bang om iets wat je ‘tot-nu-toe’ nooit zou dragen toch te kopen. Grote kans dat dit juist je nieuwe favoriete item wordt. Voorbeelden van veranderingen? Draag je altijd casual kleding? Koop een mooi colbert en draag deze met een shirt en spijkerbroek. Draag je meestal business overhemden? Kies eens voor een meer casual overhemd met zachte boord en/of print. Draag je vaak de standaard wollen v-hals truien? Probeer een jersey sweater met ronde hals. Complimenten gegarandeerd!

Kledingtips voor mannen: nice shoes

Kledingtip 3: Koop direct goede basics

Als je een kledingstuk koopt, kijk dan even wat je erbij nodig hebt om hem vaak te dragen. Bijvoorbeeld: koop je een vest, denk dan na wat voor shirt je eronder draagt. Koop je een broek, bedenkt met welke schoenen je hem combineert. Het nadeel is dat het je aankoopbedrag vaak verhoogt doordat je nog iets gaat aanschaffen. Maar je kan je nieuwe aanwinst wel direct aan zonder erover na te denken. Bovendien verkleint het de kans dat je het item helemaal niet gaat dragen en het een miskoop wordt. Dat is pas echt duur.

Benieuwd welke basics dit zijn? Lees het in dit blogartikel.

Kledingtips voor mannen: Koop goede basics

Kledingtip 4: De kleermaker is je beste vriend

Wist je dat vrijwel alle kleding die in echt dure winkels wordt verkocht, wordt vermaakt? Omdat mensen daar enorm veel geld per kledingstuk besteden, is het een must dat de kleding perfect past. Waarom passen we dit niet toe op al onze kleding? De meest voorkomende reden dat je bepaalde kledingstukken niet draagt is dat het niet lekker zit. Een te lange spijkerbroek, een te strakke pantalon, een jasje met iets te lange mouwen. Ben je onzeker over hoe het kledingstuk zit? Neem het mee naar de kleermaker en laat het op maat maken. Het kost je misschien twee tientjes, maar dan zit het wel als gegoten en draag je het vaker.

Kledingtips voor mannen: kleermaker is je beste vriend

Kledingtip 5: Herenkleding combinaties

Vind je vooral het combineren van je kleding moeilijk? Het belangrijkste is dat je in ieder geval niet bang bent om te variëren in je combinaties. Onze ervaring is dat mannen al snel denken dat iets niet bij elkaar past, terwijl dat prima kan. Misschien is onze visie wat eclectisch, maar wij geloven dat het bij elkaar past omdat jij het hebt uitgekozen. Om je op het rechte pad te houden wel een aantal adviezen als het gaat om kledingcombinaties:

 • Kleuren die altijd makkelijk combineren, zijn: wit, donkerblauw, lichtblauw, khaki en grijs.
 • Draag niet alles in dezelfde kleur.
 • Draag je een opvallend kledingstuk, bijvoorbeeld met print of in een bijzondere kleur? Houd de rest simpel.
 • Bij spijkerstof (denim) staat vrijwel alles.
 • Ruiten combineren met vrijwel alle kleuren omdat de stof vaak verschillende kleuren bevat en zich daardoor aanpast.
 • Zorg voor de juiste ondershirts. Draag een v-hals t-shirt onder een v-hals trui, en een t-shirt met ronde hals onder een trui met ronde hals. Zorg dat je t-shirts een dunne boord hebben die niet lubbert.
 • Kies voor contrasterende materialen, dus niet glad-op-glad of wol-op-wol. Draag bijvoorbeeld een overhemd van gladdere stof op een wollige broek. Of een effen chino van (dun) katoen onder een tweed jasje.
 • Match je riem bij je schoenen of kies voor een bijzondere riem die overal bij past. Bijvoorbeeld een gevlochten of gekleurde versie.

kledingcombinatie herenkleding

Bron foto’s: Pinterest


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


kom bij ons langs

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

1 reactie

 • Reageren
  De Urban kledingstijl is voor iedere man draagbaar! – Yfw
  19 februari 2019 op 00:16

  […] Kledingtips voor mannen: 5 verdraaid handige aanwijzingen […]

 • Wat vind jij?