Mode en Stijl

Met deze 6 eenvoudige tips voorkom je kledingmiskopen

hero miskoop

Een garderobe met kledingstukken waar je blij van wordt, dat is wat je wilt. Sommige items draag je echter minder vaak, maar elk item heeft een functie bij een bepaalde gelegenheid. Toch kent iedereen de kledingstukken die zich langzaam maar zeker verplaatsen naar de achterste linie. Je wilt ze dragen, want duur gekocht, maar trekt ze toch niet aan omdat ze niet lekker zitten of (blijkbaar) nét niet je stijl zijn. Hoe vind je dan de kledingstukken die bij je passen? En hoe voorkom je miskopen? Deze zes tips gaan je daarbij helpen, lees ze dus aandachtig door.

Tip 1: Never change a winning  team

Denk even goed na of loop naar je kledingkast: welke items draag je het meest? Wat zijn jouw ‘winnaars’ die je regelmatig van het wasrek trekt omdat je ze alweer mist? Stel jezelf de vraag: waarom vind ik deze items zo fijn? Is dat ene t-shirt favoriet omdat-ie perfect valt, of draag je die broek zo graag vanwege de comfortabele stretch-stof? Door jezelf deze vragen te stellen krijg je veel inzicht in wat je mooi én – minstens zo belangrijk – lekker vindt zitten. Gebruik deze informatie dus ook bij het kopen van nieuwe items. Kies dus eerder voor ‘herhaalaankopen’ dan voor nieuwe verrassingen. Zo kwam ik erachter dat ik vaak dure jasjes koop, maar eigenlijk altijd wollen truien draag omdat ik het snel koud heb en jasje niet fijn vind als ik moet typen (toch een vrij cruciaal onderdeel van m’n dagbesteding). Nu let ik er altijd op dat ik goed moet kunnen werken (‘computeren’) in bovenstukken.

Tip 2: Slow fashion

Alles moet snel, zo ook kleding. Dankzij Zara en H&M – belangrijke ‘fast fashion’ ketens – kunnen we op elk moment van de dag een outfitje scoren. Gelukkig is er een nieuwe tegenbeweging gaande, als tegenreactie: slow fashion. Bij slow fashion draait het om kwaliteit en draaggemak. Een product is met zorg gemaakt, is geschikt voor meerdere gelegenheden en kan jarenlang meegaan. Het is duurzamer: je draagt het langer waardoor je zorgt voor minder verspilling in grondstoffen en productie. Het heeft alleen één groot nadeel. Net zoals de meeste duurzame oplossingen vraagt het om een investering. Het is dus duur bij aanschaf. Maar kijk je naar ‘price per wear’, dan is een goedkoop H&M’tje opeens best duur.

Tip 3: Investeer in basics

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: besteed veel geld aan basics, minder aan speciale items. Wat bedoelen we met basics? Items die je vrijwel iedere dag draagt en de basis vormen van je garderobe. Denk: een spijkerbroek, ondershirts of wit overhemd. Prima om een bijzonder overhemd met grappige print van een goedkoper merk te kopen, maar die broek die je bijna dagelijks draagt moet gewoon perfect zijn. Zorg dat je onze acht basics voor de man in de kast hebt liggen. Deze kun je oneindig combineren met andere items. Een goede basic kan eigenlijk nooit een miskoop worden.

Tip 4: Koop in outfits

Denk in outfits, oftewel setjes. Hierdoor voorkom je dat je kledingstukken in je kast hebt hangen die buiten de boot vallen omdat ze nergens bij staan. Als de portemonnee het toestaat is het verstandig om meerdere kledingstukken in één keer te kopen. Bij House of Einstein zorgen we er bijvoorbeeld voor dat alles wat in de box zit bij elkaar past. De verhouding ‘één onderstuk staat tot twee bovenstukken’ volstaat; je draagt een broek namelijk vaker dan een bovenstuk voordat-ie de was in gaat. Vergeet niet essentiële basics er direct bij te kopen. Niets vervelender dan een vest dat je nooit draagt omdat je er ‘niets onder hebt’.

Tip 5: Slaap er een nachtje over

Met booking.com als aanvoerder worden we gek gemaakt van het onterechte gevoel van schaarste. ‘Schiet op, dit is het laatste item’ of ‘Koop nu!’ schreeuwen de knoppen ons toe. We weten dat het onzin is en toch zijn we er gevoelig voor. Zorg dat je nooit in een impuls iets koopt en slaap er een nachtje over. Onze klanten hebben weinig miskopen, omdat ze de items thuis hebben liggen en er meerdere nachten over kunnen slapen. Dat is wel even iets anders dan gehaast in een zweterig pashokje je keuze moeten maken. Geef jezelf altijd een nachtje de tijd om na te denken over een aankoop. De volgende dag weet je meestal wel of je het wel of niet moet doen.

Tip 6: Liever goed gejat dan slecht bedacht

Het komt misschien niet heel vaak voor, maar zo nu en dan zie je iemand waarvan je denkt: hij ziet er cool uit. Kijk even goed wat hij aan heeft en kopieer het. Indien mogelijk vraag je aan degene waar hij zijn kleding heeft gekocht. Vaak zien mensen het als een compliment en vinden ze het leuk om die informatie te delen. Gaat het om een celebrity, vraag dan even een van onze Outfitters om een box samen te stellen in zijn stijl 😉


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je box

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?