Mode en Stijl

Hoe smart is de kledingstijl van Kanye West?

kanyewest

De meningen over Kanye West zijn verdeeld: you either hate him or love him. Dat hij samen met zijn vrouw Kim Kardashian een grote impact heeft op de huidige tijdsgeest, is een feit. Zo heeft Kim ervoor gezorgd dat vrouwen weer trots zijn op hun rondingen. En ook Kanye is een waar stijlicoon. Hij lanceerde samen met zijn nieuwe album een eigen modelabel. Hiermee liet hij zijn visie op kleding zien: streetwear met een hoog fashion-gehalte. Oké, de gouden kettingen en diamanten zijn wat overdreven, maar stiekem kunnen we wel wat van hem leren. Hij zoekt namelijk de perfecte balans tussen comfortabel en gekleed. Helemaal van deze tijd dus. We hebben de belangrijkste smart casual tips van Kanye voor je op een rijtje gezet. Take it, or leave it.

De mantel

Je ziet Kanye steevast in een mantel: een lange, wollen jas. Met deze jas maakt hij vrijwel elke outfit ‘smart’, of netjes. Traditioneel gezien werd de mantel namelijk met name gedragen door bankiers, op een pak dus. Kanye heeft er geen moeite mee om een mantel te combineren met een sportieve sweater en sneakers. Dit zorgt voor de perfecte balans tussen sportief en gekleed. Qua kleur gaat Kanye voor grijs, beige of zwart. Hij heeft verschillende varianten, van strak gesneden tot lekker oversized.

– Uit onze collectie –

De hoodie

Waar de mantel zijn outfit gekleed maakt, maakt de hoodie hem nonchalant. De hoodie herinnert ons aan zijn beroep als rapper en het leven ‘in tha hood’. Kanye kiest tegenwoordig wel voor cleane, effen hoodies. Geen heftige prints en in basic kleuren zoals grijs, wit, legergroen en zwart.

– Uit onze collectie –

Skinny jeans

Kanye draagt vaak volumineuze bovenkleding: oversized sweaters, lange mantels, en dan het liefst in meerdere lagen. Qua broeken houdt hij van strak, wat zorgt voor de balans. Hij draagt meestal een zwarte of grijze skinny jeans. Al dan niet met flinke slijtage. Ondanks de lengte van zijn benen is hij niet bang om de broekspijp iets op te rollen. En te lange broekspijpen laat hij niet korter maken, maar laat hij gewoon plooien. Zo maakt hij van zijn zwakke punt zijn kracht.

– Uit onze collectie –

Een duidelijk kleurenpalet

Kanye heeft net als zijn vrouw Kim een duidelijk kleurpalet. Zwart, wit, grijs, legergroen en beige vormen de basis. De kleuren zwart, wit en grijs maken zijn outfit sportief. De beige-, groen- en bruintonen maken zijn stijl klassieker. Wederom een mooie balans. Door voor jezelf een duidelijk kleurenpalet te kiezen, kun je verschillende kledingstukken makkelijk met elkaar combineren.

– Uit onze collectie –

Leren laarsjes

Sneakers liggen voor de hand, maar Kanye kiest meestal voor leren of suède laarsjes. En dan wel het model met elastiek, waar je gemakkelijk in kunt stappen. De zogenaamde ‘Chelsea boots’ passen perfect bij zijn slim fit jeans. Hij draagt ze in zwart, grijs en bruin.

– Uit onze collectie –


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?