Lifestyle

Je paklijst voor een weekend weg

Naamloos 11

Nederland staat momenteel in het teken van regen, file, hard werken en nog meer file. Eat sleap work repeat. Misschien is er ergens nog ruimte voor een goede borrel of zelfs een klein feestje, maar deze periode draait toch vooral om het boosten van de jaarcijfers. Niet getreurd. Om deze vakantieloze periode door te komen heeft de hard werkende Nederlander het volgende bedacht: een weekend weg. En dus vertrekken we massaal naar London, Parijs of Antwerpen om een bezoek te brengen aan de lokale restaurants, hotels en musea die we zorgvuldig op blogs hebben ontdekt.

Heb jij al een weekend weg gepland? Waarschijnlijk gooi je op de donderdagavond zomaar wat in je weekendtas. Aangekomen op locatie moet je dineren in je fleecetrui of wandelen in je nette overhemd. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Daarom in deze blog een paklijst met dé 10 kledingstukken voor een citytrip. Met deze 10 items komt het altijd goed.

De basisgedachte: denk in lagen en zorg dat alles met elkaar te combineren is. Hoe doe je dat? Leg alle kledingstukken die je mee wilt nemen in een matrix op je bed. Onderin de broeken naast elkaar, daarboven de tops naast elkaar. Als vrijwel alles bij of op elkaar past zit je goed. Ter plekke aangekomen bepaal je wat passend is bij het weer of de activiteit.

Hierbij, onze 10 kledingstukken voor een weekend weg.

 

DSC_0039_13

# 1 Een clean overhemd

Neem één basic overhemd mee. Deze draag je naar de nettere gelegenheden. Denk aan een mooi slim fit overhemd in wit, lichtblauw of donkerblauw. Je kan het overhemd los dragen, of onder de trui of het jasje.

# 2 Het reis-jasje

Staat er een chique restaurant of exclusieve club op het programma? Zorg dat je een jasje – casual colbert – meeneemt. Wij zijn fan van het Traveler’s jacket van Van Gils. Deze kun je opvouwen zonder dat hij kreukt of uit vorm gaat. Je combineert hem netjes met het overhemd, of wat hipper met de longsleeve of sweater. Als het niet te koud is – of als je alles met de taxi doet – kun je het colbert als jas dragen.

# 3 Een winterjas

Misschien heb je geen ruime keuze, maar voor een weekend weg gaat onze voorkeur uit naar een wollen winterjas (oftewel een mantel). Het voordeel is dat deze jas warm genoeg is om in rond te slenteren, maar niet zó warm is dat je in een winkel oververhit raakt (zoals bij sommige donsjassen en parka’s).

# 4 Een longsleeve

In de zomer kies je voor een T-shirt, in de winter voor een longsleeve. Oftewel een T-shirt met lange mouwen. Je draagt hem solo als je het warm hebt, anders trek je er een trui of sweater overheen.

# 5 Een dunne trui of sweater

Zorg dat je één mooie, relaxte trui bij je hebt, die je los kan dragen of over een overhemd. Raak jij snel oververhit op drukke plekken? Kies voor een katoenen sweater in plaats van een wollen trui. Deze zit comfortabel en is niet te warm. Bovendien hoef je er niet voorzichtig mee om te gaan en prop je hem gewoon in je koffer.

DSC_00472

# 6 Een spijkerbroek

Wie slim is hoeft niet altijd origineel te zijn. Een spijkerbroek zit lekker en past overal bij. Blauw, grijs, zwart – alles is geoorloofd.

# 7 Een chino

Neem een chino mee als nettere variant van je spijkerbroek. Maak het jezelf makkelijk en kies voor kaki of grijs zodat alle tops erbij passen.

# 8 Ondergoed en sokken

Voor elke dag een schoon exemplaar en paar.

# 9 Een sjaal

Een sjaal biedt net dat beetje extra warmte als het koud is, zonder de hele dag in de weg te zitten. Bij hevige kou draag je hem bij je winterjas, op een milde dag bij je colbert.

# 10 Sneakers

Een weekend weg betekent meestal kilometers lopen dus over je schoenen hoef je niet te twijfelen. Kies voor een sneaker in wit, zwart of grijs. Deze mag je wat ons betreft dan gewoon naar een chiquere gelegenheid dragen (in combinatie met je chino, overhemd en colbert). Wel even opletten: sommige clubs in Duitsland accepteren geen sneakers. Dan toch maar je leren schoenen mee (of veel cash voor de uitsmijter).


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


kom bij ons langs

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?