Lifestyle

De leukste Instagram vaders: 5 accounts die je wilt volgen

instagram vaders

Als werkende vader moet je als een jongleur alle ballen tegelijkertijd omhoog zien te houden. Nadat je je kinderen eten hebt gegeven en hen naar school of de opvang hebt gebracht, race je door naar kantoor. Na je werk cross je weer naar huis voor de volgende taak: de leuke vader uithangen. Dit ritueel herhaalt zich vijf dagen per week, waarbij je ook nog ruimte moet incalculeren voor eventuele ouderavonden en ritjes naar de voetbalclub, de scouting en de speeladressen van je kind. Moet je tussendoor zélf ook nog ergens de sportschool aantikken, en een biertje doen met je vrienden.

Niet gek dat je tijdens de vergadering jezelf soms een paar keer in je arm moet knijpen zodat je niet in slaap valt. Met je collega’s kun je prima praten over de beurskoersen en de laatste binnengesleepte businessdeals. Maar dat jij vannacht zo’n slechte nacht hebt gehad vanwege een ziek kind, gooi je niet zo snel op tafel. Voor support zoek je je toevlucht daarom maar tot Instagram. Maar daar word je weer geconfronteerd met van die geënsceneerde gezinsfoto’s, waar de vaders met stralende en uitgeslapen gezichten de werkelijkheid heel anders lijken te beleven dan jij. Daarom volgt hier een overzichtje met de leukste vaders op Instagram, met wie jij je, dankzij hun herkenbare foto’s, filmpjes en verhalen, hopelijk wél kunt identificeren. Fijn voor tijdens je lunchbreak of saaie vergadering!

#1: FOD

Dit bericht bekijken op Instagram

Yes,ottie & Delilah now live in the Dirty clothes basket. Why? Because from the waist down, their clothes are all ruined & this saves time. Despite a couple of good months of potty training, we've taking some massive leaps backwards recently & we're back to start. In fact we've gone so far back, we're dealing with more soiled underwear than an industrial sized incontinence testing facility and it feels (and smells) like we're failing. In my opinion, There seems to only be 3 options available: , 1). Leave them to live out the rest of their days in the Dirty clothes basket , 2). Double down on our efforts to nail this toilet malarkey or 3).Hope that the fashion houses decide to adopt varying shades of excrement into their spring summer collections so we don't have to get rid of so many dyed articles of clothing. High street retailers, if you're listening, forget pastel – 'shades of Ass' is what your next look book should feature – it's what parents want and need! #shadesofass #dyedclothing #unsavable #1stepforwards2stepsback #pottytraining #failing #fatherofdaughters #dadlife #instadad #fod

Een bericht gedeeld door Simon, also known as FOD (@father_of_daughters) op


Simon, alias FOD (Father of Daughters, combineert zijn werk met het opvoeden van vier (!) dochters. Op zijn feed deelt hij ook gewoon de momenten waarop hij als enige man in huishouden met een uitgebluste kop even stoom moet afblazen. En dat zijn er nogal wat. Zoals die ene keer toen zijn conference call bruusk werd verstoord door zijn twee koters. En die levenswijsheden waarmee hij en passant strooit (zoals: een hangover en kinderen opvoeden gaan niet goed samen), zijn natuurlijk ook mooi meegenomen.

#2: Jorg Ruis


Op zijn Instagrampagina neemt de altijd ‘sharp’ geklede Jorg Ruis (de best geklede ondernemer van 2018) ons mee in zijn leven. De foto’s samen met zijn pasgeboren kindje Charlie en vrouw Sanny zijn vaak zoals we Jorg kennen: met lef en humor. Kans is wel dat je een tikkeltje jaloers wordt bij het scrollen door zijn feed. Onlangs was Jorg met zijn gezin namelijk op ‘minisabbatical’ in Kaapstad. Gelukkig weet hij tussen de palmbomen en onder de stralende zon voor de nodige herkenning te zorgen. Want óók als je het strand als achtertuin hebt, kun je dus te maken hebben met dingen als kotsende baby’s en slapeloze nachten.

#3: Pukka Pukka


De immer bedachtzaam kijkende Matt Farquharson deelt zijn ervaringen en strubbelingen met mensen die net als hem toevallig ouders zijn. Dat levert best hilarische plaatjes op van situaties die je misschien ook wel herkent. Zoals wanneer je kinderen ineens plakken kaas naar je hoofd gooien, of wanneer zij alleen hun macaroni willen eten als hun met modder besmeurde schoen op tafel mag staan (#parenthack). Ook doet hij voor hoe je een work-out doet waarbij je de gewichten vervangt voor je peuter. En soms laat Matt ook gewoon zien wat hij tussen de middag op brood had.

#4 Life with Benjamin


David heeft waarschijnlijk een heel ander leven dan jij. Want op het moment dat jij je in je pak hijst en naar je werk crosst, blijft hij, naar zijn idee, als enige man op de wereld thuis om voor zijn driejarige kroost te zorgen. Als ‘stay-at-home-dad’ komt David genoeg uitdagingen tegen. Maar die uitdagingen weet hij in iets positiefs om te zetten, namelijk in de adviezen voor (toekomstige) vaders die hij op zijn Instagram deelt. Zo weet hij bijvoorbeeld hoe je luiers kunt verwisselen terwijl je de zonnebril van je kind op hebt én een boek leest. Dat komt vast van pas! #fathergoals.

#5: The Dad Lab


Naar eigen zeggen is Sergei Urban geen leraar of serieuze wetenschapper, maar ‘gewoon vader’ van twee jonge kinderen. Wat hij vooral op de gevoelige plaat legt? De creatieve experimenten met onder andere paperclips, Prisma puzzels en keukensponzen die hij zijn twee zoontjes voorschotelt. Tussendoor ook nog wat iets te goede gezinsfoto’s waar je gewoon even doorheen moet kijken. Sergei is misschien geen officiële ‘Einstein’, hij weet zijn kinderen wél spelenderwijs de nodige educatie en milieubewustheid bij te brengen. En daar steek jij misschien weer wat van op! Al snappen wij heus wel dat je een experiment als op een doos ongekookte eieren balanceren niet zo een-twee-drie gaat nadoen met je kids.

Lees ook: 11 Instagram accounts die je als man wél wilt volgen


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


kom bij ons langs

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?