Over ons

House of Einstein in De Standaard

house of einstein in de standaard

Vorige maand stond House of Einstein in De Standaard Magazine, de luxe bijlage van de Belgische krant. Het thema van het nummer was ‘Man’. De Chef van het magazine, Stijn de Wolf, testte drie online personal shopping services uit: The Cloakroom, Outfittery en House of Einstein. Outfitter Anne-Claire stelde zijn box samen: ‘Een geïnformeerde, modische man die weet wat hij wilt’, aldus Anne-Claire. Maar onze eigen Cara Delevigne overtuigde hem met de box. ‘Een box voor fijnproevers’, aldus Stijn. Lees hier wat hij schreef over House of Einstein en bekijk het hele artikel.

Post van de Stilist

Door: Stijn de Wolf
In: De Standaard Magazine 07-03-2015

Zelf outfits bij elkaar sprokkelen, welke man doet dat (nog)? Volgens het chiché dragen mannen immers wat vrouwlief voor hen meebrengt van haar shoppingtrip. En anders gewoon wat boven op het stapeltje ligt – met gewaagde combinatie tot geolg. Maar hulp is oderweg! Tegenwoordig geven stilisten advies op internet, daarna doen ze je nieuwe kleren op de post. Wij deden driemaal de test.

House of Einstein

  • Opgericht in Nederland in 2012 door twee jonge vrouwelijke ondernemers.
  • Telt meer dan 1.000 klanten en mikt vooral op hogeropgeleide mannen.
  • Merken: duurzaamheid, betaalbaarheid en originaliteit, dat zijn de kernwaarden van House of Einstein, dat zijn collectie omschrijft als “casual met een twist”. Denk: Calvin Klein, Tommy Tailored, Diesel, Good People, Gant.

Zo werkt het

Hier geen suffe stijlquiz. Via e-mail maak ik een afspraak voor een facetime-gesprek met de Nederlandse Anne-Claire, de stiliste die mij is toegewezen. We kunnen elkaar via de camera live zien tijdens onze babbel, wat een intakegesprek het persoonlijkste van de drie maakt. Anne-Claire is vlot en sympathiek, ze doet me een beetje aan de Britse it-girl Cara Delevingne denken. Het gesprek is grotendeels hetzelfde als met de andere stilisten, behalve dat Anne-Claire ook specifiek naar mijn hobby’s en woonsituatie peilt. Als dat haar slecetie zal bepalen, mag ik kleren vol trombones, piano’s, parkieten, poezen en kookpotten verwachten.

collage2

De box

In de box met handvat zitten drie pakken van bruin pakpapier, telkens één volledige outfit. Het briefje heeft Anne-Claire met de hand geschreven.

De inhoud

Drie riemen, drie truien, drie broeken, en een paar sokken, boxershorts. Geen schoenen wegens niet in voorraad.

Totale waarde

1.003,35 euro.

Het verdict

In eerste instantie ben ik ontgoocheld in de keuze van Anne-Claire. Ik dacht dat ze mij zou verrassen, maar de kleren lijken op het eerste gezicht zo brááf. Maar wanneer ik ze aantrek, voel ik me al een pak beter. Het klopt wel. De outfits zijn wat meer upscale dan de andere: een kostuumbroek en een nette trui, bijvoorbeeld, of het perfecte witte hemd. De bleke jeans ligt mijlenver uit mijn comfortzone, maar eigenlijk is hij echt niet lelijk. Het hemd met de watermeloentjes is een grappig accent. En de trui met de vogels zit er ook dit keer bij. Een box voor fijnproevers.

Favoriet

Het witte hemd en (nog eens) de trui met vogels.

scan0011-4scan0011-3scan0011-2scan0011-1scan0010-1

scan0010-2

Over House of Einstein

Dit is de blog van House of Einstein: dé online personal shopping service voor mannen. Ontmoet je persoonlijke Outfitter via Skype of Facetime. Op basis van deze kennismaking stelt zij een box met herenkleding voor jou samen. Meld je aan en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Meer informatie →

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?