Mode en Stijl

Horlogetips voor je smart casual outfit

horloges

Als personal shopping service steken we je graag in de perfecte kleding. Maar bij elke outfit hoort eigenlijk wel een passend horloge. En dat vindt ook online horlogespeurneus Peter van Horloge Watcher. Om jou maximaal te laten slagen met je House of Einstein-outfit stemt hij zijn tips speciaal af op onze kledingstijlen. Hij trapt af met smart casual.

Ga voor klassiek zakelijk

Zakelijke kleding, maar dan wel een beetje vlotjes? Wanneer je in stijl voor de dag wilt komen is er één type horloge dat zeker niet mag ontbreken in je collectie: het klassieke horloge. Dat hoeft helemaal geen saai en degelijk uurwerk te zijn – integendeel zelfs; het klassieke model is namelijk helemaal terug van weggeweest. Dikke kasten zijn uit, slanke horloges zijn in. En laat dat laatste nou net het model zijn dat perfect aansluit op de mouw van je colbert en het overhemd dat er iets onderuit steekt. Zelfs wanneer je semi-zakelijk de deur uit gaat maak je met dit horloge toch fijntjes je Wolf of Wallstreet-attitude duidelijk. Het is niet voor niets dat dit type horloge ook wel de dress-watch wordt genoemd. Eén van mijn persoonlijke favorieten is de Raymond Weil Toccata serie (zie hieronder). De Tissot Tradition lijn is daarnaast een goed alternatief.

Horloge

Less is more: de minimalistische trend

Een andere trend die goed samen gaat met je smart casual outfit is het minimalistische horloge. Strakke wijzerplaatjes en weinig poespas, maar wel fris. In Scandinavië weten ze hier wel raad mee en met name in Denemarken zijn een paar goede horlogemakers gehuisvest. Eén daarvan is About Vintage, waar Skov Andersen de designer is.

Vintage horloge

De perfecte twist: het zakhorloge

Goed, je kleedt je dus regelmatig zakelijk, maar saai allerminst. Twist is het codewoord. Dan denk ik dat de volgende ietwat gewaagde accessoire ook best wat voor jou kan zijn: dit is het Mondaine Pocket Watch zakhorloge. Zakhorloges mogen namelijk weer! Maar dan wel graag eentje van Mondaine. Inderdaad; mét die twist.

zakhorloge

Breek je zakelijke look met een designhorloge

Plus en plus is min. Die simpele optelsom gaat vaak ook op bij de match van je horloge en je outfit. Wanneer je dus helemaal strak in de plooi moet, maar je toch even wat soepeler in je tenue de ville wilt verschijnen, kun je het breken met een horloge. Probeer dan eens een designhorloge van bijvoorbeeld Uniform Wares. Een mesh (ook wel milanaise) horlogeband doet het eveneens goed in zo’n geval.

Uniform Wares Horloge Watcher 4

De smartwatch voor je smart casual outfit

Met de What? Watch Calendar Watch heb je een slim horloge voor de slimme zakenman. Smartwatches zijn sinds vorig jaar booming en passen business-wise gezien helemaal in je drukke leven. Met deze Calendar Watch ben je je tijd vooruit. Dat bedoel ik dan ook letterlijk: naast zijn vooruitstrevende functies moet hij ook nog in productie gaan. Het crowdfunding-project op deze smartwatch loopt nog, maar steun je met jouw ‘back’, dan heb je hem wel flink onder de geplande retailprijs te pakken. Met een paar tikjes op deze smartwatch zie je precies wanneer en hoe lang jij je volgende meeting hebt. Hij synchroniseert namelijk met je agenda. Handig en cool.

What Watch Horloge

Accessoires voor bij je horloge

Tot slot heb ik nog tips voor de man die al een complete horlogeverzameling heeft. Verwissel je horlogebandje bijvoorbeeld eens met een nieuwe NATO strap. Deze horlogebandjes van textiel zijn in alle kleuren verkrijgbaar. Combineer dus maar raak met je outfit. Ook leuk: stoere armbandjes bij je horloge. Dat kan zowel om dezelfde pols waar je je horloge draagt, als om de andere. Twijfel je enigszins of dit je mannelijkheid aantast (hoeft echt niet), laat dan de kraaltjes achterwege en begin met iets subtiels. Zo heb je weer twee leuke manieren om een draai te geven aan je outfit en horloge.

Nato en armband

Ben je net warmgedraaid en lust je nog wel wat horloges? Neem dan een kijkje op horlogewatcher.nl voor meer inspiratie en leesvoer. Hier vind je overigens meer informatie over alle horloges die zojuist aan bod zijn gekomen en zie je meteen waar je die het voordeligst koopt.


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

aanmelden

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

1 reactie

  • ali-baba62@kpnmai.nl'
    Reageren
    Jeroen Cox
    7 april 2017 op 21:23

    Goed verhaal, het horloge word vaak onderschat bij de uitstraling van je kleding, maar valt vaak wel als 1 van de eerste dingen op.

  • Wat vind jij?