Mode en Stijl

Het casual colbert

Schermafbeelding 2014 05 19 om 23.13.05

Het colbert is essentieel in de mannengarderobe. Je draagt hem niet langer alleen zakelijk. Door een modern en stoer ontwerp draag je hem casual. Tips voor het aanschaffen van een casual colbert? Let dit seizoen op print, kleur, materialen en details. Lees onze tips voor de beste look met een casual colbert.

Een casual colbert onderscheidt zich van een pakjasje in materiaal en ontwerp. Een meer casual jasje heeft een andere afwerking. Denk aan zichtbare stiksels, afgeknipte randen, klepzakken of opgestikte zakken. De stof is vaak origineler dan standaard zwart of grijs en kan een print hebben. Ook knopen worden in afwijkende kleuren en grovere materialen gekozen dan in een klassiek colbert.

Een fellere kleur

Neem in plaats van de klassieke kleuren eens een fellere kleur. Let dan wel goed op de kleur van de rest van je outfit. Omdat een gekleurd colbert best opvallend is, mogen de rest van de kleuren rustig blijven. Combineer zo’n colbert met een overhemd in wit, lichtblauw of een kleur die terugkomt in je colbert. Onder een gekleurd colbert doet een donkere spijkerbroek het altijd goed. Ook mooi: een jeansshirt onder zo’n jasje!

Oneindig veel prints

Colberts zijn er in oneindig veel prints. Zo heb je klassiekers: de krijtstreep en de ruit. Vooral de ruit zie je de afgelopen jaren veel terugkomen. Wij zijn fan van de colberts in modernere prints, zoals de Aztekenprint of zelfs Hawaiiprint. Voor wie durft: zo’n colbert kun je ook in de zomer dragen is met een korte broek en suède loafers (instapschoenen).

Bron: Pinterest


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?