Mode en Stijl

Deze 10 herenmode trends behoren gelukkig tot het verleden

foute kleding hoofdfoto

Mode, misschien heb je er helemaal niets mee. Toch word je er stiekem door beïnvloed. Winkels hangen nu eenmaal vol met  kleding die nu ‘in’ is. Helaas worden we ook wel eens verleid tot trends waarvan we achteraf denken:

Facepalm

Dit zijn tien mannenmodemissers waar we liever niet aan herinnerd willen worden.

#1 De gebleekte jeans

Leuk hoor, zo’n subtiel verwassen jeans. Helaas zijn er ook jeansmerken geweest die veel te ver gingen met deze trend. Het resultaat: een spijkerbroek met heftige, witte wassingen, heftige slijtages en gaten. De allerergste waren ook nog gemaakt van stretchstof of hebben verfspetters. Klinkt als: Oh Oh Cherso…

#2 G-sus Industries t-shirts

G-sus was een origineel, bijzonder, Nederlands merk. Totdat iemand had bedacht het logo in koeienletters op neonkleurige t-shirts en mouwloze tops te printen. Helaas werden deze krengen in oplages van miljoenen de Nederlandse markt op gegooid. Het resultaat? Het straatbeeld werd bijna een jaar lang verpest door opgepompte mannen en schriele puberjongens in felgekleurde G-sus Industries shirtjes. Jeetje, wat erg!

Gsus Industries oud shirt vintage

#3 Witte driekwartsbroek

Het begon vast als een grap, een driekwartsbroek voor mannen. Helaas waren er iets teveel mannen (en hun vrouwen) die deze trend serieus oppakten. Praktisch ook: nooit te warm en nooit te koud. Verschrikkelijk, want niet alleen werden de behaarde kuiten opeens zichtbaar, ook werd hiermee de nadruk gelegd op smakeloze schoenen of slippers. Het allerergst waren de witte driekwartsbroeken gemaakt van parachutestof mét zakken aan de zijkant. Wederom een hitje van G-sus.

Witte capri broek

#4 De dubbele polo

Er was een tijd dat het hip was om een overhemd met een polospeler erop te hebben. Dit straalde stijl en welvaart uit. En wat doe je dan om nog meer welvaart uit te stralen? Juist ja, dan draag je twee polo’s. Over elkaar heen, uiteraard in een leuke contrasterende kleur. Kraagjes omhoog, santé!

#5 Synthetische overhemden mét puntkraag

Oeh, wat houden we van de bescheiden Scandinavische kraagjes van de overhemden van tegenwoordig. Maar ooit hielden we van overhemden met grote, puntige kragen. Het overhemd was dan vaak ook nog eens gemaakt van een glanzend, satijn-achtige stof. John ziet er op onderstaande foto misschien nog best oké uit, maar wij vragen ons af of hij ook nog zo fris rook na al die snelle pasjes in dit synthetische shirt. Greased smellin’!

Travolta

#6 Schoudervullingen

Er was een tijd dat colberts en overhemden schoudervullingen hadden. Je bovenlichaam zag er hierdoor uit als driehoek. Een opgeschoren kapsel erboven en je was net Fido Dido! Ook in de serie 90210 waren schoudervullingen favoriet. Het colbert anno nu is juist ongevoerd met zachte schouders. Liever wat smaller en echt dan breed en nep.

schoudervullingen

#7 Salou-kettinkjes

Massaal vielen we ervoor: kettinkjes die we zorgvuldig uitzochten op de boulevard in Salou of Blanes. De varianten: een rubberen draad met stenen hanger, houten kralen of de metalen schakel. Allemaal even afschuwelijk en smakeloos. Heel soms, op een braderie in de provincie, zie je nog een variant verschijnen. Zou deze man ook nog naar Salou gaan, vragen wij ons dan stiekem af.

#8 Korte cargobroeken

Als een modetrend een carnavalskraker wordt dan weet je dat je fout zit. De broek met van die zakken aan de zijkant is er zo één. De allerergste variant is de cargo short. Een korte broek die net te lang valt, namelijk over de knieën. Vaak met wanstaltige prints als een lelijke ruit of camouflage.

#9 Te diepe v-hals

Wij houden van uniseks en androgyn, maar sommige vrouwentrends kunnen mannen beter niet overnemen. Zoals het t-shirt met te diepe v-hals.

#10 Net-niet sneakers

De libido-killer voor elke man: de net-niet sneakers. Ze zouden verboden moeten worden. Er was een tijd dat je niet door de stad kon zonder geconfronteerd te worden met deze sneakers. Geloof ons: bowlingschoenen zijn nog mooier. Originele in ieder geval. Het allerergste is dat ze nog steeds bestaan. Sommige mannen dragen ze zelfs onder een korte broek. De lage sokjes maken het geheel nog erger.

Lees ook: de 20 grootste stijlfouten voor mannen in de winter.


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


kom bij ons langs

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?