Mode en Stijl

Dit zijn de 8 herenmode trends van het najaar van 2016

def hero 2016

September is dé modemaand van het jaar. De nieuwe collecties zijn gepresenteerd, moderedacteuren hebben een rondje gemaakt langs de fashion capitals van de wereld en de winkels hangen weer vol met de laatste trends. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij zetten alle herenmodetrends van dit najaar op een rij. En natuurlijk hebben we gekeken hoe we de trends kunnen doorvertalen naar onze Einstein-collectie, dus je vindt altijd wel matchende items die je bij ons in de box kunt aantreffen. Easy does it!

Trend #1: Zwart-wit

Op het eerste gezicht een ‘veilige’ en misschien wel saaie trend, want hoeveel kun je nu eigenlijk met deze twee kleuren? Veel, zo blijkt. Ruitjes, stippen, grafische vormen, pied-de-poule, wol gemixt met katoen en andere verrassende materialen: je kunt het zo gek niet bedenken of je ziet het dit najaar terug. Houd je het liever iets rustiger? Ook dat is geen probleem: de klassieke zwart-witte streep kan altijd, net als een subtiele print. Zwart-wit is goed te combineren met grijs, navy, donkerrood of – zie trend 8 – groen.

– Zwart-witte items uit onze collectie –

Trend #2: Sport

Horen we een zucht van verlichting? Dat begrijpen we: dit is een trend die veel mannen zal aanspreken. Sportief maar gekleed, daar komt-ie op neer. Denk aan een stijlvolle trui van joggingstof, mooie pakken van sweatstof en jassen met een coating. Allemaal afgemaakt met mooie ritsen en gemaakt met oog voor detail. Hoewel een print altijd mag, zul je deze kleding voornamelijk in één kleur zien. Vooral wit, grijs en zwart zijn populair.

– Sportieve items uit onze collectie –

Trend #3: Fun

Een van onze favoriete trends, want hoewel we een goede outfit belangrijk vinden, mag kleding ook best een beetje ‘fun’ zijn. De fun zie je vooral terug in de vorm van stripfiguren, teksten, kleurgebruik en bijzondere prints. Gedurfd, maar tóch stijlvol. Wat dacht je van een T-shirt met uilenprint, of een trui met Good erop? Draag je liever iets subtielers, kies dan voor sokken in een knallend kleurtje of met een bijzondere print.

– Fun items uit onze collectie –

Trend #4: Kaki

De tijd dat de kleur kaki werd geassocieerd met afritsbare broeken voor vakantievierende mannen is echt voorbij. Het is juist een ontzettend mooie kleur, die vooral goed staat bij mannen met donker haar én goed te combineren is met vrijwel alle kleuren. Een kaki trui met wit overhemd of kaki jas met zwarte trui: het kan allemaal. Onze favoriete combinatie: een kaki jas of trui op een mooie jeans. Casual, maar stijlvol.

– Kaki items uit onze collectie –

Trend #5: Geavanceerde kabels

Je wilt er misschien nog niet aan denken, maar de winter komt er toch echt aan. En hoe fijn een trui à la Mart Smeets ook zit, als je het stijlvol wilt houden kies je dit najaar voor een trui met geavanceerde kabels, oftewel de kabeltrui 2.0. Winterse kleuren als donkerblauw, bordeauxrood, grijs en zwart voeren de boventoon. Qua vorm en materialen is daarentegen alles goed: een gebreide coltrui hangt prima in je kast naast een katoenen trui met V-hals.

– Kabel items uit onze collectie –

Trend #6: Oversized

Waren vorig jaar de skinny jeans nog hip & happening, dit najaar mag het allemaal wat losser. Spijkerbroeken met een ‘relaxed fit’ dus, niet te verwarren met baggy. Deze trend geldt ook voor de rest van je outfit: kies voor een wijdvallende top of een oversized jas. Zelfs de oude vertrouwde bomber mag weer uit de kast. Kleding die comfortabel zit en stijlvol staat. Win-win!

– Oversized items uit onze collectie –

Trend #7: Folklore

Een terugkerend thema in de mode, en ook dit seizoen ontbreekt folklore niet. Het is een trend die moeilijk in een hokje te stoppen is. Waar het op neer komt is dat deze stijl de meest bijzondere en mooiste motieven uit verschillende culturen combineert. Dat betekent veel prints, bloemen, borduursels, breisels en een bohemian vibe. Je moet er misschien even aan wennen, maar omdat je er zoveel kanten mee op kunt, vind je uiteindelijk altijd een passende outfit. Regels zijn er eigenlijk niet: combineer de motieven en kleuren die je mooi vindt. Houd je het liever wat rustiger? Kies dan voor een basic outfit met één kledingstuk of accessoires in folklorestijl.

– Folklore items uit onze collectie –

Trend #8: Groen

Groen ‘doen’ wordt gelukkig steeds populairder, en dat geldt nu ook voor groen ‘dragen’. Van chino tot t-shirts en jassen: het is dit najaar groen wat de klok slaat. Saai? Allesbehalve, want ga maar eens na hoeveel kleuren groen je kent. Pastelgroen is een totaal andere kleur dan grasgroen of appelgroen. En alles mag. De echte dare devils gaan voor groen op groen. Een iets veiligere optie is één groen item of army groen, een kleur die we veel zien en altijd kan.

– Groene items uit onze collectie –


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?