Ongecategoriseerd

Goed jatten is soms gewoon beter: kijk de kunst af bij deze stijlvolle heren

bek ham

Soms weet je het gewoon echt niet meer in het leven. Vragen als ‘Wie ben ik?’ en ‘Hoe zien anderen mij?’ gaan door je hoofd. Het zijn eveneens de vragen die je opbreken als je ’s ochtends voor je kledingkast staat. Het ene deel van jou is de gelikte zakenman, of de inspirerende creative. Het andere deel van jou is de verantwoordelijke annex leuke gezinsman. Maar je hebt óók nog wat van die wilde haren uit je studententijd. De ratjetoe aan verschillende kledingstukken in jouw kast – van strakke pakken, dassen en veterschoenen tot lollige shirts, wijde broeken en sneakers – is de bron voor een identiteitscrisis. Of nou ja, in elk geval een kledingcrisis. (Is het eerste het geval, dan raden we toch psychologische hulp aan.) Wat je nodig hebt is een spiritual celebrity guide. Iemand die je bij de hand neemt en je het licht laat zien als je het echt even niet meer weet. Laat je inspireren door de volgende bekende bewuste en onbewuste modehelden. Pik er een aantal items uit, of kopieer de looks gewoon in hun geheel. Want je weet: van plagiëren kun je leren!

David Beckham

Een man die het kledingkunstje altijd raak schiet als het om goede outfits gaat, is voetbalkoning en zakenman David Beckham. Onberispelijk zijn de klassieke looks waarmee David op de ‘businessman’-toer gaat. Strak in het pak, bedoelen we hiermee. Aap hem na: draag deze winter in plaats van je overhemd eens een cognackleurige coltrui onder het (double breasted ) jasje van je mooie maatpak. Zo simpel, zo stijlvol.

Ook in zijn vrije tijd draagt Beckham looks die het na-apen waard zijn. Kies deze winter net als Beckham voor een knappe jas: een slank uitgesneden exemplaar van wol, reikend tot net iets boven de knie. De jas laat je uiteraard open. Zo is namelijk je evenzo knappe trui – een grof gebreid wollen exemplaar met kabelmotief, in een soortgelijke tint als je jas – óók in het zicht. Je accessoire is een beker koffie to go, die je nonchalant in je handen houdt. Ja, jij bent de hipste vader van het schoolplein.

Maar daarnaast durft de beste man ook te experimenteren. Zo werd hij op Wimbledon gespot in een chique maatpak maar-dan-anders. Bij zijn op maat gemaakte donkerblauw colbertjasje droeg hij geen pantalon in precies dezelfde kleur, maar een beige exemplaar. Het mixen en niet-matchen zette Becks door met een gestreept lichtblauw overhemd en een das met stippels. Het is misschien even wennen, maar jij kan dit ook! Nu alleen nog wat tatoeages in je nek en een picobello gecoiffeerd kapsel en je gaat zó door voor David Beckham 2.0.

Khalid

Meer liefhebber van arty streetstyle? Dan kijk je de kunst af bij zanger Khalid, die naast chille tracks als ‘Talk’ en ‘Beautiful People’ aflevert, ook nog eens allerlei kekke outfits weet te rocken. Hij combineert zijn urban kledingstijl met hipsterinvloeden. Dit klinkt inderdaad heel vaag, check vooral zijn Instagram om te zien wat we bedoelen. Zie je ook meteen dat zijn looks best makkelijk zijn te kopiëren. Zijn outfits bestaan namelijk vaak uit slechts drie of vier items, dus je hoeft geen duizend accessoires aan te schaffen.

Durf net als Khalid eens kleur te bekennen. Ga voor een lekker hysterisch overhemd, in een paar maatjes te groot. Nu je toch lef toont, durf je vast ook wel te kiezen voor een pantalon (het liefst ook een maatje te groot, of eentje met uitlopende pijpen) in een opvallende kleur als baksteenrood. Onder dit gezellige ensemble draag je een paar sneakers – hoe grover en lomper, hoe beter.

Vind je dit te gewaagd? Dan presenteren we je ook een meer laidback look. Shirts met lollige print hebben we in het verleden vaak afgekeurd, maar Khalid laat zien dat je hiermee niet áltijd een flater staat. Zo combineert hij rustig een shirt met daarop twee opgestoken middelvingers met een casual spijkerbroek en sneakers. Tja, als je vandaag geen klanten te woord hoeft te staan of je baas niet onder ogen hoeft te komen, dan kun jij dit ook, toch?

Feeling blue? Dan ga je voor een oversized trui van sweatstof, gecombineerd met een nette broek. Om het geheel naar een hoger level te tillen, kies je niet voor je doorsnee veterschoenen maar voor echte Docs (Dr. Martens dus, en dan de lage versie). Optioneel: dip de punten van je haar in de blauwe verf.

Arie Boomsma

Inspiratie komt ook uit eigen land. Op de Instagram van God van de Fitheid Arie Boomsma word je niet alleen bekogeld met fitnesstips; ook doe je op andere gebieden inspiratie op. Zo doet Arie ook voor hoe je op een stoere manier naar je auto loopt. Daar hoort dus een stijlvolle outfit bij. Nodig: een donkere baggy jeans, die smal uitloopt (ook wel: wortelbroek). Aan je voeten prijken krijtwitte nette sneakers, precies in dezelfde kleur als je mooie  ‘crisp’ T-shirt. Je wollen baseball jasje heb je niet écht aan, maar draag je een soort van over je schouders. Uiteraard heb je verder nog een zonnebril op en een serieuze uitdrukking op je gezicht – alsof je honderd kilo aan gewichten aan het wegbeuken bent. Deze look staat ook mooi als je geen wasbordje of/en gespierde armen hebt, want die zie je toch niet.

Over spieren gesproken. Aries kledingkeuze heeft er wellicht mee te maken dat het lastig is om nette pakken te vinden die goed om zijn brede armen en benen vallen. (Ach, wie herkent dat probleem nou niet?). Maar Arie laat zien dat een wat wijder pak van linnen echt heel mooi en chic kan zijn. Ga net als Arie voor een lichtgrijs (of is het toch meer beige?) variant, met daaronder een lichtblauw overhemd. Zo in de nazomer kan dat nog best. Nonchalant het tweede knoopje van je jasje los, en vooral niet het strijkijzer tevoorschijn halen om die vouwen eruit te halen. En dan nog een petje. Tja, dat petje. Alleen doen als je er senang in voelt, wij vinden het geen must.

Tim Hofman

Hij stelt belangrijke maatschappelijke kwesties aan de kaak, komt lekker uit zijn woorden als gastheer bij De Wereld Draait Door en kan nog aardig dichten en schrijven ook. Omdat alleskunner Tim Hofman wat ons betreft nog te weinig shine pakt als het om zijn kledingstijl gaat, zetten we hem hier nog even in de spotlights. De beste man is inmiddels iets over de dertig (hij is 31 jaar jong om precies te zijn), maar laat zien dat het bereiken van die mijlpaal niet betekent dat je je dan ineens ‘volwassen’ en ‘verantwoordelijk’ moet kleden (altijd een pak aan of zo). Zélfs niet als je besluit het Binnenhof binnen te stormen.

Bron: NRC.nl

Doe  als Tim en kies eens voor een jeans met gat op je knie. Daarboven een casual overhemd of shirt met grappige print, aan je voeten je ietwat versleten Converse of witte Adidasjes. Of ga voor een denim-op-denim-look: je vale jeans gecombineerd met een stoer denimjasje in precies dezelfde kleur, daarbij een effen shirt. Niet te vergeten zijn de accessoires: een gebloemd sjaaltje in je nek, opvallende sokken, gekleurde armbandjes afkomstig uit een tropisch vakantieland en een coole fannypack. Punten als je ook een hipsterbaardje laat groeien en wat tatoeages op je arm laat zetten. Ja, jij bent klaar om de wereld te redden.


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


Bron hoofdfoto: tudorwatch.com

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?