Mode en Stijl

Eerste hulp bij herensjaals

sjaalman

Brrr, koud. De verlate winter lijkt dan toch echt te zijn aangebroken in ons land. Kwam je er rondom Kerst nog vanaf met je semi kou-afhoudende colbert in de buitenlucht, nu moet je toch echt wat meer aantrekken. Met -3 graden wil je de warmte zoveel mogelijk vasthouden. Een goed stel handschoenen, een stoere winterjas en een stijlvolle sjaal zijn daarom essentieel. Tijd dus voor een lesje in nekverwarming voor mannen die er graag warmpjes bij zitten. 

Sjalom! Hoe doe jij je sjaal om?

Eerst even een modelesje voordat we de plaatjes erbij pakken. Want hoe draag je je sjaal eigenlijk? En hoe knopen we de herensjaal? Kijk even mee:

Hoe draag je een sjaal? Hoe draag je een sjaal? Hoe draag je een sjaal?

Bron afbeeldingen: ties.com

Ben jij graag vaak verkouden? Dan zijn de City Slicker en de Ivy Leager draagwijzen echt wat voor jou. Leuk als je de schijn wilt ophouden, maar deze nonchalance vreet aan je gezondheid in deze barre tijden. De Weekender en Connaisseur houden je echter wél een stuk warmer en zijn dan ook zeer aan te raden. Des te dikker, des te beter, dan houd je de kou buiten de deur.

Welke kleur sjaal bij welke kleur jas?

Een veel gestelde vraag. In de meeste gevallen komt het neer op smaak, maar er zijn zeker wel een paar tips te geven. Onze tip: denk aan tegenpolen in kleuren. Heb je bijvoorbeeld een zwarte jas, combineer dit dan met een contrasterende sjaal. Neem bijvoorbeeld mooi okergeel of een diepe, donkerblauwe kleur waarbij de een het ander complimenteert. Van een beetje color blocking is niemand slechter geworden. Andersom geldt hetzelfde: heb je een lichte jas, kies dan een donkere kleur. Donkerrood, legergroen of diep paars brengen het beste van je beige of lichtgrijze jas naar boven. Combineer en durf.

Contrasterende-sjaals

Bron afbeeldingen: MugenStyle, BloglovinRefinery29

Maar wees niet bang, want als fel niet bij je past zijn er legio andere mogelijkheden. Je kunt er ook voor kiezen om wat terughoudender te zijn met kleur en juist uit te pakken in materiaalkeuze of structuur. Bijvoorbeeld een mooi gevlochten exemplaar of een kasjmieren herensjaal die zijdezacht aanvoelt.

Neutrale sjaals

Bron afbeeldingen: DIYCouturierMannenwereldA.S. CoulliardCoffeeAndGrace

De print, voor wie durft

Ben jij niet vies van iets excentriekers? Groter, gewaagder en specialer; wij zijn voor. Zeer complementair bij je House of Einstein kledij. Vraag je Outfitter om hulp, ze houdt wel van een uitdaging 😉

Sjaals met printjes

Bron afbeeldingen: MenStyle1RaddestlooksBickley & MitchellElle

Uit onze collectie

sjaal


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?