Mode en Stijl

Met onze duurzame kledingbox ga je perfect én verantwoord gekleed

blog duurzame kledingbox

Het was een vraag die ons steeds vaker werd gesteld: verkopen jullie ook duurzaam geproduceerde kleding? En daarom lanceren we nu onze duurzame kledingbox: vol van merken die duurzaamheid op sociaal, ecologisch of economisch vlak hoog in het vaandel hebben staan. In deze blog leggen we je het haarfijn uit.

Duurzaamheid speelde altijd een belangrijke rol

Oprichters Mei Ling en Jantien zijn beiden afgestudeerd op het gebied van duurzaamheid aan de TU Delft. Al vanaf het begin wilden ze met House of Einstein een steentje bijdragen aan een betere wereld. Zo kiezen we voor onze collectie merken altijd met zorg uit. Daarnaast kun je je oude kleding terugsturen in de box. Ideaal als je bijvoorbeeld zelf geen tijd hebt om de items naar het Leger des Heils te brengen. Er is een aantal vaste klanten dat dit regelmatig doet.

Duurzame kledingbox House of Einstein

Voorbeeldbox met duurzame items. Grijze trui van 4530 (€69,95), shirt van Knowledge Cotton Apparel (€94,95), t-shirt van Kuyichi (€39,95), spijkerbroek van Nudie Jeans (€109), riem van Profuomo (€49,95) en schoenen van VICO shoes (€170).


Koop los item


84% van de Nederlandse consumenten vindt eerlijke kleding belangrijk, maar duurzaam kleding shoppen loopt in de realiteit vaak uit op teleurstelling. Bij vele kleine, specialiseerde winkels of niche webshops is de fit niet ideaal. Gelukkig kunnen we met de vele duurzame merken uit onze collectie garanderen dat je er én goed bijloopt én van verzekerd bent dat alles in de ideale maat bij je arriveert. Bovendien doen we dit ook om een signaal af te geven naar de groothandel: vergroot je duurzame aanbod, dan bereik je veel meer mensen.

Duurzame kledingbox House of Einstein

De term ‘duurzaam’ wordt tegenwoordig te pas en te onpas bij vele zaken gebruikt. Het lijkt een modewoordje, maar op gebied van kleding valt er wel degelijk wat inhoudelijks over te zeggen. Wij houden het liefst de 3 p’s aan van John Elkington, adviseur op gebied van duurzame ontwikkeling. Hij heeft het over people, planet en profit.

People

Bij ‘people’ wordt het welzijn van de arbeidskrachten en mensen uit producerende landen bevordert: denk aan een goede werkplek of -ruimte en reguliere arbeidstijden. Zo heeft Amsterdenim een groot gedeelte van de productie in Italië zitten en heeft men daar een reguliere 9-to-5-job.

Planet

Bij ‘planet’ worden de nadelige gevolgen van het ontwerpen, maken en verkopen van kleding op het milieu zo klein mogelijk gehouden. Nudie Jeans – één van de duurzaamste merken uit onze collectie – maakt bijvoorbeeld gebruik van ecologisch katoen. Dat houdt in dat er geen gebruikt wordt gemaakt van pesticiden en andere chemicaliën in het productieproces. Wel zo prettig, want het voelt veel zachter aan. Bovendien is het merk lid van de Fair Wear Organization: een onafhankelijke, non-profit organisatie die werkt met bedrijven en fabrieken om de arbeidsomstandigheden van arbeiders in kledingproductie te verbeteren.

Profit

Tot slot is er nog de p van ‘profit’. Je denkt daarbij al gauw aan winst op financieel vlak, maar het draait hierbij juist om gewin op het gebied van werkgelegenheid, investeringen in infrastructuur of sponsoring van goede doelen. Het merk 4530 is hierbij het vernoemen meer dan waard. Omdat er in Nederland momenteel 1,2 miljoen mensen onder de armoedegrens leven doneert het bij iedere verkoop van een 4530 shirt, eenzelfde shirt aan een Nederlander in nood.

Duurzame kledingbox van House of Einstein

Voorbeeldbox met duurzame items. Spijkerbroek van MUD Jeans (€98), Trui van Knowledge Cotton Apparel (€109,95), riem van Profuomo (€49,95), schoenen van VICO Shoes (€190) en shirt van Knowledge Cotton Apparel (€94,95).


Koop los item


Toe aan een duurzame kledingbox?

Wil jij nu ook volledig duurzaam (of gedeeltelijk, dat mag ook!) én perfect gekleed gaan? Als je je aanmeldt voor onze service kun je tijdens de Intake – het korte gesprek waarin je wensen voor de box worden besproken – aangeven dat je op zoek bent naar eerlijke kleding. Vervolgens zorgt één van onze Outfitters ervoor dat je duurzame box binnen enkele dagen bij je wordt afgeleverd. Wederom: easy does it!

Gratis kledingadvies
  De persoonlijkste service via Skype en FaceTime
  Geen abonnement
  Kleding voor winkelprijzen 

Maak vrijblijvend kennis

Dat moet gevierd worden

De lancering van onze nieuwe duurzame kledingbox moet natuurlijk wel gevierd worden. En dat doen we dan ook in stijl op de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober. In samenwerking met Nudie Jeans kun kun je je oude, versleten spijkerbroek verduurzamen en weer omtoveren tot een draagbaar exemplaar. Kom je ook? RSVP dan even op ons Facebook-event.

Confetti-momentje!

Fissa

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?