Mode en Stijl

Dineren met de koning: 3 geschikte outfits voor een vorstelijk maal

Dineren met de koning Willem Alexander

Onze koning geeft een verjaardagsetentje voor 150 Nederlanders. De genodigden zijn allemaal op 27 april jarig en bereiken – net als Willem Alexander zelf – dit jaar een kroonjaar. Maar wat trek je aan als je gaat dineren met de koning en zijn geliefde Máxima? Een donkerblauw pak met wit overhemd is een veilige keuze, maar maak je wel indruk met een exacte kopie van wat hij zelf draagt? Ga liever voor een formele outfit met een originele twist. We tippen je in deze blog drie geschikte outfits die passen bij de gelegenheid én origineel zijn. En ga je binnenkort naar een soortgelijk formeel evenement, zoals een zakelijk diner, een bruiloft of een jubileum? Dan kun je hier ook prima mee uit de voeten!

Look #1: Driedelig in smart casual

Willem Alexander

Een driedelig pak bevat naast een pantalon en colbert ook een vest (lees: gilet). Dit maakt je outfit net wat formeler en feestelijker. We zien het gilet nu ook ook steeds vaker in de smart casual look. Je draagt hem dan over een overhemd, onder je casual colbert. Het leuke is dat het gilet in een contrasterende kleur of van een andere stof mag zijn. Het geeft je outfit daardoor wat meer dynamiek. Zelfs ruit op ruit kan, zoals hieronder gepresenteerd. Gewaagd maar très bien. Perfect formeel én origineel.

Dineren met de koning outfit

– Uit onze collectie –


Koop los item


 

Look #2: Blue & white

Willem Alexander

Blauw is een koninklijke kleur en daarom perfect voor het diner. Maak je outfit sprekender door blauw te combineren met wit. Denk bijvoorbeeld aan een donkerblauw jasje op een witte broek, of een wit jasje op een hemelsblauwe broek. Qua overhemd kies je ook voor blauw en wit. Een mooie ruit kan maar ook de verticale streep is helemaal terug. Maak je outfit af met een oranje twist, zoals oranje sokken of een oranje pochet. Bravo!

Dineren met de koning outfit

– Uit onze collectie –


Koop los item


 

Look #3: Suit done differently

Willem Alexander

Wil je indruk maken op de koning? Kies dan voor een pak dat hij niet in de Tweede Kamer tegenkomt. Ga voor een bijzondere kleur of een mooie print. Een geruit pak is een goede klassieker die altijd in de mode blijft. Ook hierbij geldt: maak je outfit af met een mooie accessoire. Denk aan opvallende sokken, een goede strik of das en een mooi pochet. Santé!

Dineren met de koning outfit

– Uit onze collectie –


Koop los item


 

Laten we afsluiten met een beetje humor:

 


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?