Mode en Stijl

School of Style #1: De te korte lange broek

SOS1

Een verzorgde uitstraling is belangrijk voor je en daar hoort mooie kleding bij. Nu kun je uiteraard kiezen voor het zoveelste lichtblauwe overhemd met kaki broek. Maar wij dagen je uit om eens uit je comfort zone te stappen en je stijl te ontwikkelen. Daarom introduceren wij onze Style School. Hierin presenteren we herenkleding trends die sommige mannen nog wat moeilijk vinden. Wij lichten deze herenkleding trends toe, leggen uit hoe je ze met stijl draagt en laten duidelijke voorbeelden zien van mannen die het al hebben begrepen.

Je broek is te kort

Deze week gaan we het hebben over de (te) korte lange heren broek. Jort heeft het gewonnen van de sceptici, hoog water is hot. De pijpen van broeken voor heren zijn momenteel kort, korter, korts.

Te korte chino

Om te beginnen met de korte heren chino – ofwel de katoenen broek met steekzakken. Je vindt de chino veel in basic kleuren als navy en kaki. Maar denk ook eens aan de kleuren grijs, wit of army green. Wij introduceerden dit seizoen al een kortere heren chino van Filippa K. Het was voor de meeste klanten even wennen maar we weten dat deze trend zich alleen maar verder gaat ontwikkelen. Draag de korte chino smart casual met een overhemd en colbert. Of draag hem wat hipper in combinatie met een trui met ronde hals of simpel T-shirt.

Spijkerbroek met opgerolde pijpen

Ook de heren spijkerbroek mag tegenwoordig (te) kort vallen. Op of boven de schoenen, maar zeker niet eroverheen. Kies voor een spijkerbroek met een smallere pijp (ook wel ’skinny’ of ’tapered’ genoemd). Want let wel: een te wijde pijp mag niet te kort zijn. Be brave, koop een spijkerbroek met kortere pijpen (kies L32 ipv L34). Of rol de pijp op, zodat je hem ook nog “gewoon” kan dragen.

Pantalon op hoog water

Ten slotte is zelfs de formele heren pantalon of pakbroek tegenwoordig aan de korte kant. Deze trend zal je op de Zuidas misschien nog niet ruimschoots tegenkomen, maar geloof ons, het gaat wel deze kant op. De echte kenner kiest zelfs voor een heren pantalon mét bandplooi en te korte pijp. Dat Steve Urkel (zie onderaan deze pagina) nog eens een bron van inspiratie zou vormen, hadden wij ook niet verwacht. Mode is niet te doorgronden.

Schoenen?

Wees niet bang dat je geen schoenen hebt die erbij staan. Kies voor je sneakers, instappers of andere lage schoenen eventueel met lage (onzichtbare) sokken. Loafers zijn helemaal in maar van dit dandy-stijltje moet je houden. Je sokken mag je absoluut zien zo lang het enigszins leuke of mooie sokken zijn.

Het is even wennen, maar een te korte heren broek staat echt goed. Ook als je lang bent. Om je te overtuigen hierbij een paar voorbeelden van Pinterest van mannen die het hebben begrepen.

spijkerbroek heren opgerolde pijpen

Rol de pijpen van je spijkerbroek op. Je kuiten mogen gezien worden! Deze man heeft het goed begrepen in zijn baggy, versleten jeans. Een 8.

heren pantalon opgerolde pijpen

Ook de pantalon mag opgerold worden. Witte sneaker erbij, klaar! Het mutsje en de omgeslagen trui had hij weg mogen laten, een 7,5.

heren pak korte pantalon

Ook de traditionele pantalon wordt een stuk korter. Leuk, een T-shirt onder een pak ipv het traditionele business overhemd. Een 9-.

heren kleding korte pantalon

Ook in de smart casual look wordt de broek een stukje te kort. De schoenen vinden wij wat minder. Een 8.

Steve urkel

Onverwacht stijlicoon Steve Urkel. Een 9,5 voor zijn visionaire stijl.

Bron foto’s: Pinterest


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je box

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?