Hotspots

De 10 Hotspots van Den Haag

startjt

Den Haag is meer dan het Binnenhof en het Mauritshuis. In deze blog mijn tien favoriete adressen voor de beste koffie, verste sushi, het meest uitgebreide bierassortiment en de lekkerste haring. Overigens, voor een bezoek aan het Binnenhof moet je wel snel zijn, want het gaat op de schop voor een zeer schappelijke prijs van 600 miljoen euro.

#1 Bierspeciaalcafé De Paas

depaas

Hier schenken ze meer dan 150 verschillende bieren, waarvan meer dan tien op de tap. In de zomer hebben ze hun terras op een boot voor het café liggen en geniet je meteen van de oudste gracht van Den Haag. In de winter is het vaak druk binnen maar de sfeer is gemoedelijk en vriendelijk. Een goed adres om een speciaalbier te drinken en met goede vrienden bij te praten. Of met zijn tweeën aan de bar te genieten van de 150 uitgestalde bierflesjes.

#2 HanTing Cuisine

hanting

Dit restaurant in Den Haag is ook zeker de moeite waard om heen te gaan. Sinds 2013 hebben ze een Michelinster en dat is zeker verdiend. Hier ontdek je de Fusion keuken op zijn best! Chefkok Han laat de smaken van China harmoniëren met de Franse keuken. Dit levert geweldige smaken en gerechten op. Neem het wijnarrangement erbij en de eigenzinnige sommelier vertelt je er alles over. HanTing is luxe en verzorgd zonder stijf te worden.

#3 Simonis in de stad

simonis

Dit is de beste vistent van Den Haag. Houd je van vis, dan moet je hierheen. Ze zijn dit jaar weer tot de beste haring van Nederland verkozen. Pas op, een meeuw heeft hier laatst de haring van mijn bordje gegeten (woest was ik). Ze hebben ook een goed restaurant in de haven van Scheveningen: Catch bij Simonis. Kortom ben je een visliefhebber, dan mag je dit niet missen.

#4 Vavoom Cocktailbar

vavoom6

Heb je heerlijk gegeten en is het later op de avond, ga dan naar de Grote Markt om een cocktail te drinken. Bij Vavoom vind je de beste cocktails en je waant je in een bar die net zo goed op het strand van Thailand had kunnen staan. Er heerst een relaxte gezellige sfeer, waar je heerlijk kunt genieten van je Sex on the Beach.

#5 Restaurant ONI

onip

Best Sushi in town! Dit Japanse restaurant is niet All-you-can-eat (gelukkig). Hier wordt Sushi op een hoger niveau geserveerd. Bij binnenkomst krijg je een beetje het clubgevoel. Maar de sfeer is rustig, de feng shui filosofie is hier duidelijk toegepast, en de sushi is hemels. Ik kan er nog veel over zeggen maar je moet gewoon gaan, de speciale oesters niet overslaan en genieten.

#6: Hop & Stork

tork

Een prachtige chocolaterie en koffietent tegenover het Binnenhof en in de vernieuwde Passage van Den Haag. Hier is koffie drinken echt een beleving, want naast dat de koffie perfect gemaald is en op de juiste temperatuur geschonken wordt, krijg je er altijd twee chocoladepralines bij. Ze zijn dan ook niet voor niets door het Algemeen Dagblad op nummer drie gezet in de lijst van beste koffietenten van Nederland. Vergeet niet een doosje bonbons mee te nemen voor thuis!

#7 Restaurant Blij blij

Ga je een dagje naar Den Haag met de trein en arriveer je op Den Haag HS (waar ik vlakbij woon)? Loop dan via de Stationsweg het centrum in. Je steekt een mooie gracht over. Aan deze oudste gracht van Den Haag, vind je Restaurant Blij, je kan het niet missen want er staan vrolijke groene en gele stoeltjes buiten. Hier kan je goed ontbijten met superfoods of lunchen. Neem het broodje kiprollade. Ze serveren Bocca koffie, eveneens mijn favoriet.

#8 Bakkerij Vlinder

Dichtbij Restaurant Blij vind je bakkerij Vlinder. Een bijzondere bakker met heerlijke biologische broden. Het spelt-pompoen brood is mijn favoriet! Alles wordt hier zelf gebakken. Er is een grote glazen wand, waardoor je meteen in de bakkerij kan kijken. Je wordt hier altijd heel vriendelijk geholpen door één van de medewerkers. Zij hebben allemaal een verstandelijke beperking, maar diploma’s om deze bakkerij te runnen, dus het loopt als een trein!

#9 De boerenmarkt

markt

Iedere woensdag van 09.00-18.00 is de boerenmarkt van Den Haag, vlak naast het Binnenhof. Hier kan je verse wilde paddenstoelen, vlees en veel verschillende groenten kopen. Alles is biologisch. Probeer ook de biologische stroopwafel. Mijn favoriete kraam is De Blije Wei om hun paddenstoelenkaas en kruidenkazen. Het is geen grote markt, maar precies goed voor levensgenieters.

#10 Hoftrammm

tramm

Dit bijzondere restaurant staat letterlijk bijna nooit stil. Je rijdt namelijk door Den Haag terwijl je eet. Het duurt 2,5 uur en je gaat ook nog langs Scheveningen. Ze serveren een hoogwaardig 4-gangendiner. Bobby van Galen is oprichter en eigenaar en heeft in 2011 alles op alles gezet om dit voor elkaar te krijgen. Door middel van crowdfunding bij Crowdaboutnow wist hij zijn idee om te zetten in een goed lopende business. Respect!

Lees ook over de hotspots in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam.


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


kom bij ons langs

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?