Lifestyle

Een dagje uit met de kinderen: 8 écht toffe activiteiten

kids workshop

De zomerperiode vliegt voorbij en de vakanties zitten er alweer bijna op. Maar niet getreurd, je hebt nog even met de kids! Voordat ze weer naar school mogen heb je nog tijd zat om leuke dingen met ze te ondernemen. Even geen inspiratie wat te doen? We zochten een aantal écht toffe activiteiten uit voor een dagje weg met de kids.

#1 Obstacle run

Een aanrader als het weer meezit! Trek erop uit naar het strand op zondag 21 augustus en ga lekker bewegen in Kijkduin tijdens de obstacle run. Leuk voor zowel jong als oud, want er is niet alleen een volwassenen run van 5 tot 8 kilometer, maar ook een run van zo’n 1 tot 3 km voor kinderen. Onderweg vind je allerlei obstakels. Lekker bewegen en plezier hebben! Mochten jouw kids het leuk vinden om lekker vies te worden, dan is er ook nog een modder obstacle run in Lelystad op 26 augustus.

kijkduin obstacle run

#2 Internationaal vuurwerkfestival

Ook dichtbij de zee: het internationale vuurwerkfestival in Scheveningen. Op 20 augustus zijn het Polen en Duitsland die de show verzorgen. Wat je exact kunt verwachten blijft een verrassing.. Wel is er een jury aanwezig die de landen beoordeelt op kleur, vorm en originaliteit. De show begint pas na half 10 ’s avonds, dus ook nog eens extra spannend voor de kids: die mogen lekker laat opblijven.

#3 Kinderactiviteiten op De Parade

De Parade is al jaren een begrip in Nederland. Het bijzondere kleinkunstfestival reist door het land en vestigt zich tijdelijk in de grote steden. Als volwassenen is het goed toeven: je kunt er heerlijk borrelen en bieren en bijzondere theatershows bijwonen. Maar niet iedereen weet dat er overdag ook een bruisend kinderprogramma is. Zo kunnen jouw koters hun eigen showoutfit maken waarmee ze kunnen paraderen. Ook kunnen ze lekker met de hamer en de kwast aan de slag bij verschillende timmer- en schilderworkshops bij Villa Lila. Lekker poffertjes bakken en vervolgens opeten is ook een optie, en daarna lekker meezingen en -dansen met kinderband De Lollies. En laten we vooral de grote zweefmolen niet vergeten, toch wel hét boegbeeld van De Parade. Tot en met 28 augustus kun je er nog heen in Amsterdam.

Zweefmolen op de parade

#4 Vliegers, luchtballonnen en dinosaurussen knutselen

Het oudste museum van Nederland bevindt zich in Haarlem en is een echte aanrader voor leergierige kinderen. Het Teylers Museum is een ontdekkingstocht langs kunt en wetenschap. Zo kun je er allerlei gave experimenten uitvoeren met licht, kracht, geluid en elektriciteit. Voor de kleintjes vanaf 4 jaar is er op 23 augustus een toffe workshop vliegers en luchtballonnen maken! Je kunt ook de creabea uithangen met je koters en lekker dino’s knutselen. Genoeg te doen, bekijk de planning van het museum maar eens.

#5 Astronautje worden

Heb jij een kleine thuiszitten die het liefst naar de sterrenhemel staart, weet wie Neil Armstrong was en al alle ins en outs weet van Pluto en Saturnus? Dan is ‘Astronaut’ een aanrader. Trek een dagje uit voor een bezoekje aan Dierenpark Artis en ga tussen het beestjes kijken door eens langs deze voorstelling waarin je als kijken mee de ruimte in wordt genomen. Wat doet een raketlancering met het lichaam? Ondertussen kun je lekker rondzweven in het Internationale Space Station. Echt iets voor de stoere zoon.

 

Nooit meer iets missen?

Onze nieuwsbrief bevat de leukste stukken op het gebied van business, mode en lifestyle. Schrijf je in en ontvang een wekelijks update. Je gegevens blijven overigens tussen ons, uitschrijven kan altijd.

 

#6 Bootjes timmeren

Misschien is jouw zoon of dochter niet zo van het heelal en staat hij of zij meer met beide benen op planeet Aarde. In dat geval is de workshop bootjes timmeren bij Buurman perfect voor een dagje uit met de kinderen. Van reststukjes en afvalhout kunnen de mooiste vaartuigen worden gemaakt met blokken hout als cabine en zeilen van reclamedoek. Maak de Bob de Bouwer in jou en je kind los en leg je boormachine vast klaar.

bootjes timmeren voor kids

#7 In dure auto’s rondsjezen

Wel een dagje uit dat in de toekomst ligt en even goed gepland moet worden, maar in oktober kunnen kinderen vanaf 10 jaar in een Ferrari of Aston Martin over Circuit Park Zandvoort rijden. Dat klinkt enger dan het is, wees gerust: ze worden niet meteen volleerde automobilisten.

#8 Ontmoet Trix

Dinosaurussen zijn altijd populair onder kinderen. Spaart jouw kroost ook dinoplaatjes en zijn ze benieuwd naar de engste dino die er ooit rondliep? Dan wordt het tijd om Trix – koosnaampje van de Tyrannosaurus Rex – te ontmoeten. Met zijn vlijmscherpe tanden en de krachtigste beet ooit werd hij gevreesd door de rest van de dino’s. Hoe leefde dit beest? En wat at-ie het liefst? En waarom had ie eigenlijk van die klein armpjes? Jouw kinderen krijgen het antwoord op al hun vragen tijdens deze toffe expositie in Naturalis in Leiden.


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

2 Reacties

 • onlinemarketing@evenementenuitjes.nl'
  Reageren
  Harry Verspui
  21 augustus 2017 op 12:48

  Leuk die optie van bootjes timmeren! Ik ga zelf graag met de kids naar de ontdekhoek in Rotterdam. Daar hebben ze veel leuke creatieve dingen om te doen en leren ze ondertussen nog een hoop ook!

 • kevinkoeleman@gmail.com'
  Reageren
  Kevin | Goedkoop-treinkaartje.nl
  13 september 2017 op 12:58

  Ben naar het vuurwerkfestival in Scheveningen geweest. Was echt heel indrukwekkend en een super leuk dagje uit. Bedankt!

 • Wat vind jij?