Mode en Stijl

Boris Veldhuijzen van Zanten is de Best Geklede Ondernemer van 2016

boris bgo

Vorige week kwamen branchegenoten van Quote, Esquire, Fromanteel en The Good People samen in de jury voor de verkiezing van de best geklede ondernemer van 2016, georganiseerd door House of Einstein. Een longlist van 50 ondernemers was gereduceerd tot een shortlist van 15 mannen met uiteindelijk een unaniem gekozen winnaar: The Next Web founder Boris Veldhuijzen van Zanten. Samen gingen we bij Boris langs om hem de prijs uit te reiken en spraken hem over zijn stijl.

De discussie ging er – met name voor het bepalen van de top 5 – regelmatig verhit aan toe, met één uitzondering: de #1 positie. De jury was er vrijwel direct over uit dat Veldhuijzen van Zanten met kop en schouders boven de rest uitstak, en dat heeft niets te maken met zijn indrukwekkende lengte.

“Overduidelijk de winnaar. De ervaring druipt er vanaf, alles klopt. Hij durft te experimenteren en weet tegelijkertijd hoe je klassiekers draagt.”

“Boris is de enige over wie geen discussie was. Hij is een gentleman, zowel qua kleding als persoon. Daarnaast heeft hij lef; zeker in de webwereld waarin hij werkt, is zijn kleding gedurfd.”

Award

De jury, bestaande uit de hoofdredacteuren van Quote, Esquire online en de eigenaren van horlogemerk Fromanteel en kledingmerk The Good People kozen Boris unaniem als best geklede ondernemer van 2016.

De jury was onder de indruk van de veelzijdigheid van Boris’ stijl: zo staat hij in pak te presenteren en vervolgens zie je hem weer in een tijdloze broek en polo of een next level print. De ongrijpbaarheid van zijn stijl – die in al zijn variatie toch klopt – wordt wel duidelijk wanneer wij hem zijn prijs uitreiken en interviewen in TQ, zijn hub voor start-ups en scale-ups. Boris ontvangt ons gekleed in een geheel zwart suit van Daily Paper. Het is illustratief voor de ondernemer die zich in elke stijl thuis lijkt te voelen.

Award

Mei Ling Tan (House of Einstein) reikt de prijs uit aan Boris Veldhuijzen van Zanten.

Of Boris had verwacht te winnen? “Nee, dat niet. Ik vond het al echt tof dat ik tot de laatste vijftien behoorde. Veel mensen kwamen ook naar mij toe. Nu bekend is geworden dat ik de winnaar ben, zijn nog meer mensen op mij afgestapt om mij te feliciteren. Soms zelfs onbekenden.”

Grappige reacties kreeg hij ook: “Weten mensen wel dat jij hier gewoon in je casual outfit rondloopt?”

Wat ons – en de gehele jury – betreft, is dat juist het sterke punt van Boris: weten wat je wanneer draagt en dit op authentieke, zelfverzekerde wijze doen.

Award

Dat Veldhuijzen van Zanten een man met gevoel voor esthetiek is, is niet vreemd: hij studeerde cum laude af aan de kunstacademie. Toch werd het fundament van zijn gevoel voor stijl niet daar gelegd. “Mijn ouders waren vroeger behoorlijke hippies. Als een soort protest tegen hen begon ik al vrij vroeg met pakken dragen, al in mijn tienerjaren. Pakken vind ik dus al lange tijd mooi. Toen ik aan de kunstacademie ging studeren, zag ik heel veel mensen die geforceerd übermodieuze dingen gingen dragen en daardoor ging ik mij juist nóg meer richten op de goede basics en mooie pakken.”

Als founder van The Next Web en start- en scale-up-kantoor TQ werkt Boris met veel jonge mensen. “De gemiddelde leeftijd bij The Next Web is ongeveer 25 jaar. Mensen zeggen wel eens dat je zo oud bent als de vijf mensen waar je het meeste mee omgaat. Wat dat betreft krijg ik dus veel mee van de mensen hier op kantoor. Zij houden mij scherp.”

Toch vaart hij wel bij een fundament waar hij al jaren op bouwt en wat tevens de essentie is van het belangrijkste advies dat hij iedereen desgewenst zou meegeven: weet wat je draagt en welke uitstraling dit heeft. “Als ik om mij heen kijk, denk ik wel eens: weten wij wel waar wij mee bezig zijn? Te vaak gaan mensen ‘gewoon in jeans’ of trekken zij zonder na te denken een pak aan, terwijl een smart casual look veel beter had kunnen werken.”


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


BewarenBewaren

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?