Behind the brand

Waarom je met Amsterdenim een stukje Amsterdam koopt

hero amsterdenim

Ben jij gek van jeans en draag je onze hoofdstad een warm hart toe? Dan moet je zeker eens kennismaken met Amsterdenim, het nieuwste merk uit onze collectie. Wie hier een spijkerbroek of ander kledingstuk van draagt, draagt namelijk ook een stukje Amsterdamse geschiedenis.

Geef mij maar Amsterdam

Oprichter Ben Fokkema liet zich inspireren door de Amsterdamse handel. De eerste jeans uit circa 1200, toen nog ‘werkbroeken’ genoemd,  werden gemaakt van allerlei stoffen die buiten werden gebruikt en niet mochten vergaan. Zeil- en tentdoeken werden getaand (ondergedompeld in visnetten) met gemalen eikenschors en water en verhit in grote, koperen potten.

De jeans van Amsterdenim zien er gelukkig iets hipper uit, maar Ben kon het niet laten om er toch nog een stukje Amsterdamse geschiedenis in te verwerken. De binnenzakken zijn nog wel gemaakt van zeildoek en ook de knopen aan de jeans zien er robuust uit.

Meer dan alleen jeans

Het merk heeft niet alleen spijkerbroeken in de collectie; ook items als truien en shirts behoren tot de collectie. Altijd uitgerust met het logo, de ene keer groot afgedrukt, de andere keer subtiel verwerkt in de details. En wie goed kijkt ziet de vormen van zeilboten in het embleem gedrukt staan.

Kwalitatief en toch duurzaam

Als je net als ons waarde hecht aan eerlijke kleding, dan kun je gerust met Amsterdenim aan de straat op. Alle shirts zijn gemaakt van biologisch katoen en 100% fairtrade. Alles geproduceerd door lokale arbeidskrachten in Italië en deze mensen kennen normale werktijden van 9 tot 5, met een eerlijk loon.

“Een jeans onder de €100 vinden kan wel, maar vraag dan bij jezelf af of dit wel zuivere koffie is.”

De jeans worden in Azië gemaakt, maar dan wel door een partij die hoog in het vaandel staat in de industrie en al meer dan 20 jaar een betrouwbare productiepartij is voor verschillende modemerken.

Meer zien van Amsterdenim kan natuurlijk altijd, bekijk bijvoorbeeld ons Pinterest bord voor meer inspiratie.

amsterdenim pinterest house of einstein

En heb je interesse in een stoere spijkerbroek of stijlvolle trui van Amsterdenim voor het komende seizoen? Meld je dan aan voor onze service en geef aan dat je graag iets van het merk wilt aantreffen in de kledingbox.


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?