Business

Deze 7 bedrijven zijn niet voor niets populaire werkgevers

markZ

Tijden veranderen: tegenwoordig zoeken de nieuwste (startup)bedrijven naar nog inventievere voorwaarden om werknemers naar zich toe te trekken én te behouden. Een extra jaarlijks vakantiedagje bovenop de wettelijke verplichting? Niet heel boeiend. En die goede collectieve pensioenregeling is ook al lang niet meer uniek. Uit onderzoek van job-site Glassdoor blijkt dat 57% van de werkzoekenden eerder kiest voor voorwaarden voor een fijnere werk-privé balans. Deze 7 bedrijven weten perfect hoe ze loyaal personeel weten aan te trekken.

Het soepele zwangerschapsverlof bij Netflix

Niet alle werkgevers zijn even blij als er wordt aangekondigd dat er een kind op komt is. In Nederland krijg je minimaal 16 weken verlof volgens de wet, maar als je bij videostreamingdienst Netflix werkzaam bent mag je zelfs een jaar opnemen als je dat wilt, en dat geldt ook bij adoptie. Je wordt gewoon netjes doorbetaald en hebt geen last van gedoe en geregel. Zelfs vaders vallen binnen mogen een jaartje wegblijven.

Het voordeel van zo’n coulante houding door Netflix is dat het bedrijf waarschijnlijk zelf ook weinig hinder ervaart van deze regeling; iedereen wil er immers werken, dus een vervanger is zo gevonden.

netflix office

Laat je eicellen invriezen bij Apple

Voor wie eerst carrière wil maken maar zijn kansen op ouderschap niet op het spel wil zetten is er een soepele regeling bij Apple (en Facebook ook, overigens). Als je daar aan de slag gaat heb je namelijk de mogelijkheid om je eicellen in te vriezen zodat je op een later moment aan de slag kunt met kinderen.

Het is een bijzondere beloning voor de loyaliteit van jong, vrouwelijk toptalent. De $10.000 voor het invriezen en de jaarlijkse $500 voor de opslag zijn op kosten van de baas, maar deze betaalt maar al te graag.

Apple office

Reisgeld bij Airbnb

Het valt natuurlijk te verwachten dat de perks van het werken bij een organisatie als Airbnb in de reiscategorie vallen. Als je bij deze firma je krabbel onder het arbeidscontract zet krijg je jaarlijks $2000 aan reisgeld waarmee je de hele wereld over mag reizen. Uiteraard dien je dan wel in een ‘Airbnb’tje’ te verblijven. Maar vooruit, daar doen we niet moeilijk over.

airbnb office

Postuum salaris bij Google

Mocht je als werknemer van Google komen te overlijden en je laat een partner achter, dan krijgt deze 50% van je laatste salaris doorbetaald de komende 10 jaar. Ingewonnen informatie leert dat een Google-salaris geen reden om te klagen is, dus je naaste zal hoogstwaarschijnlijk niet in financiële problemen belanden.

Google kent natuurlijk meerdere leuke extraatjes voor werknemers. Op de campus bij het hoofdkantoor in Silicon Valley vind je er o.a. een autowasserette, een kapper en kinderopvang en kun je je chakra’s openen onder het genot van een lesje yoga.

Google office

De goede doelen-mentaliteit van Salesforce

Het grote CRM-softwarebedrijf Salesforce kent een heel gulle regeling. Je wordt er wel rijker van als werknemer, maar dat is niet zichtbaar op je bankrekening. Als je hier onder contract bent krijg je jaarlijks 6 dagen voor vrijwilligerswerk en mag je $1000 weggeven aan een goed doel naar keuze.

salesforce office

Van hij naar zij, of andersom? Accenture betaalt

Consultancybedrijf Accenture heeft wel een heel bijzondere voorwaarde in de CAO staan omdat het diversiteit en support richting de LGBT-gemeenschap hoog in het vaandel heeft staan. Het bedrijf betaalt namelijk de geslachtsverandering voor haar (of zijn?) werknemers. Een mooi gebaar!

accenture houston office

‘Panda-vrijdagen’ bij het WWF

Dierenliefhebbers die werkzaam zijn bij het Worldwide Wildlife Fund worden rijkelijk beloond in vrije dagen. Zo is de vrijdag om de 2 weken ook écht een vrije dag. En dit alles onder de noemer ‘Panda Fridays’. Yay!Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?