Business

6 must-see business films met interessante inzichten

sjors nu even niet

Of je nu voor een baas werkt of je eigen baas bent, het is niet altijd rozengeur en maneschijn in business-land. Niet zo blij met je job? Coach jij je team wel op de juiste manier en halen je medewerkers wel het beste uit zich? Of ben je als ondernemer juist op zoek naar wat frisse ideeën? Een film kan je inspireren om anders te denken of te doen. Daarom hebben we 6 business films geselecteerd met interessante zakelijke inzichten. We gaan ze niet allemaal verklappen, die moet je gewoon ontdekken door ze te zien!

Up In The Air

up in the air

Bekijk de trailer

Acteur George Clooney speelt Ryan, die heel het land doorreist om werknemers te ontslaan bij bedrijven die het zelf niet durven of willen. Hij vindt de reisjes heerlijk en spaart ijverig voor vele miljoenen vliegpunten die hij later wil opmaken. Een nieuwe medewerker van zijn bedrijf gooit echter roet in het eten als blijkt dat het allemaal efficiënter kan met video-calls. Als één van deze calls vervolgens volledig uit de hand loopt komt Ryan erachter dat er toch wel een stukje empathie gepaard gaat met zijn werk en ziet hij in dat de keuzes die hij eerder maakte niet altijd de beste zijn geweest. Laat het een wijze les zijn; wat beter is voor het bedrijf, is niet altijd beter voor je werknemers.

Margin Call

margin call

Bekijk de trailer

Vrijwel het volledige personeelsbestand van een investeringsbank wordt op een ochtend de deur gewezen. Eric, hoofd van de afdeling risicobeheer overkomt het ook, na 19 jaar trouwe dienst. Net voordat hij weggaat geeft ie nieuweling Peter een usb-stick met informatie mee omdat hij bijzondere informatie op het spoor is gekomen die de hele financiële wereld op zijn grondvesten kan doen schudden. Een goeie thriller die een interessante inkijk geeft in het Amerikaanse bankwezen. Topacteur Kevin Spacey, uiteraard bekend van House of Cards, speelt ook mee.

Office Space

office space

Bekijk de trailer

In de geestige cultfilm Office Space zien we de onzekere Peter Gibbons die een grafhekel aan zijn werk en baas heeft, met name omdat er net twee consultants zijn aangenomen om het bedrijf flink in te laten krimpen op personeelsvlak. Samen met twee nerdy collega’s  – tevens zijn beste vrienden – nemen ze wraak op een naderend ontslag door een computervirus in het systeem te planten. Het verhaal dateert uit de tijd van de floppydisks en de faxmachines, lekker nostalgisch dus. Het is weliswaar een hilarische film vol kurkdroge humor, de pijnlijke situaties en types maken het allemaal vast herkenbaar voor velen.

The Social Network

social network

Bekijk de trailer

Deze film vertaalt het verhaal van Facebook, waarin informaticastudent Mark Zuckerberg diep in de nacht een geniaal idee krijgt. Hij bouwt een sociaal netwerk waarin studenten van Harvard met elkaar online in verbinding kunnen blijven. Het groeit al gauw uit tot een revolutie op het gebied van communicatie en levert hem binnen zes jaar 500 miljoen gebruikers op. Maar aan het succes zit een keerzijde, zowel op persoonlijk als juridisch vlak.

The Big Short

big short

Bekijk de trailer

Tijdens de financiële crisis van 2007 tot en met 2012 gaat het behoorlijk mis met de Amerikaanse huizenmarkt. In de film vertellen vier buitenstaanders wat de banken, de media en de overheid niet zien en krijgen vervolgens het idee om van de naderende crisis voor de wereldeconomie te profiteren. Outfitter Anne-Claire kwam behoorlijk geschokt de bioscoop uit, dus bereid je voor op voldoende gespreksmateriaal na het zien van deze film.

The Game

the game

Bekijk de trailer

Michael Douglas speelt de schatrijke maar eenzame bankier Nicholas Van Orton. Zo viert de arme man zelfs zijn verjaardag in alleen. Op een dag loopt hij zijn broer Conrad tegen het lijf die hem een vreemd visitekaartje geeft van de Consumer Recreation Services, een bedrijf dat bijzonder entertainment verzorgt. Na zijn bezoek aan het kantoor start er een rare reeks aan gebeurtenissen en raakt hij verwikkelt in allerlei benarde situaties. Een vermakelijke film met een mooie les: appreciate the things in life.

Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


kom bij ons langs

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?