Business

5 Sales Tips

Jochum Jarigsma

Terwijl wij ervoor zorgen dat jij een onvergetelijke eerste indruk maakt, werk jij aan een leuke carrière. Wat zijn de belangrijkste business-tricks die de moderne man moet kennen? In deze blog dé vijf basisregels uit de sales. Deze tips zijn ook handig als je geen salesfunctie hebt. Iedereen moet immers dingen gedaan krijgen. Wij probeerden ze meteen en geloof ons: succes gegarandeerd.

1. Luister meer en praat minder

Bijna iedereen heeft een hekel aan mensen die vooral over zichzelf praten. Daarnaast, als je luistert dan pik je eerder signalen op die handig zijn voor jou of je netwerk.

2. Geef en je zult krijgen

Dit klinkt zweverig maar dat is het niet. Als je in je netwerk vaak degene bent die feestjes geeft, cadeautjes of mooie ingangen voor je netwerk bij jouw klanten regelt, dan komt dit vanzelf terug. Covey schreef al over reciprociteit voordat Cialdini er een heel verhaal aan wijdde.

3. Vraag om de deal

Zoveel mensen werken hard aan de relatie, leggen de voordelen van hun product uit maar vergeten om de ander te vragen: ‘Ga je bij mij kopen?’ of ‘Wat vind je van mijn aanbod?’ of een vergelijkbare vraag. Al die moeite voor niets…. Zonde! Durf het gewoon te vragen.

4. Leg uit wat de ander aan jou heeft

Doe dat vooral in termen die voor de ander belangrijk zijn. House of Einstein is voor de één gemak, je hoeft niet meer naar een winkel. Voor de ander betekent het financieel voordeel. Je hebt minder miskopen want iemand heeft erover nagedacht en je kunt 10 dagen wennen aan de kleding voordat je besluit wat je wilt afnemen. En zo zijn er nog meer voordelen. Zoek dus uit waar jouw klant warm voor loopt.

5. Investeer in jezelf

Alle cursussen die ik in mijn leven heb gevolgd, hebben altijd geleid tot meer vriendschappen, succes en voldoening. Dus probeer elk jaar tijd in te plannen voor interessante cursussen, workshops en trainingen om zo jezelf bij de tijd te houden en nieuwe netwerken aan te boren.

 Smart casual outfits House of Einstein

 

Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding. Benieuwd wat we zoal versturen? Vraag dan enkele voorbeelden aan, zo kun je ontdekken of onze service iets voor jou is!

Vraag voorbeelden aanBewarenBewaren

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?