Lifestyle

5 redenen waarom je de volgende keer op campervakantie moet gaan

camper

Er is natuurlijk helemaal niets mis met all-inclusive resorts in Turkije of Griekenland. Over het weer hoef je je geen zorgen te maken, het lopend buffet is altijd aanwezig (zo ook de luidruchtige Engelsen en Russen) en zijn er meerdere zwembaden waarin je kunt afkoelen. Toch missen dat soort vakanties een aantal zaken; vrijheid, avontuur en natuur. Daar komt de camper om de hoek rijden, want echt waar; ook tijdens een campervakantie kun je relaxen, zwemmen en lekker eten. Foppe Mijnlieff, co-founder van camperverhuurplatform Goboony, geeft 5 redenen waarom je volgende vakantie met de camper moet zijn.

Camper voor je campervakantie

#1 Een camper staat voor vrijheid

Het klinkt misschien een beetje cliché, maar er is geen woord van gelogen. Ga je op reis met een camper dan kun je alle kanten op. Wil je de zon opzoeken, dan rijd je naar het zuiden van Europa. Houd je niet zo van de mediterrane temperaturen, dan rijd je gewoon richting Scandinavië. Daar komt nog bij kijken dat als je op een locatie bent aangekomen en het je niet bevalt, je net zo makkelijker weer instapt, je favoriete Spotify-playlist aanzet en en je met je camper een paar honderd kilometer verder doorrijdt.

Camper voor je campervakantie

#2 In de camper is ruimte voor al je spullen

Vier zwembroeken, vijf paar sneakers, een aantal overhemden (uitgehangen in de kast dus geen kreukels!), truien, een surfplank, een mountainbike en je racefiets. Het past allemaal in de camper. Als je zo nu en dan met het vliegtuig op vakantie gaat, weet je hoe ellendig het is om elke keer weer allemaal kleding in je koffer te proppen. Met een camper kun je rustig vanuit huis inpakken, de kleding ophangen, koelkast inruimen, je eigen surfplank meenemen. Er komt geen koffer aan te pas. En er is tenslotte meer dan genoeg ruimte.

Camper voor je campervakantie

#3 Rijden met de camper is leuker dan vliegen

Lange rijen, wachten bij de douane, flesjes water van €3. Het vliegveld is eigenlijk helemaal niet zo leuk. Met een camper heb je daar totaal geen last van. Jij bent de baas over het tempo en de route die je aflegt. Zet voor je vertrek wat blikjes frisdrank en water in de koelkast, zorg dat de stereo-installatie werkt (of neem een booming bluetooth-speaker mee), gordels om en gaan. Zo’n campervakantie versterkt tevens de band met je reisgenoten, omdat je op elkaar bent aangewezen. Eindelijk weer eens tijd voor een goed gesprek met je vrouw!

Camper voor je campervakantie

#4 Je gaat dwars door de natuur met de camper

Tijdens het rijden kun je echt maximaal #genieten van alle Kodak-momenten, aangezien jij het tempo bepaalt. Wil je op een berg even stoppen voor een fotomomentje, dan is dat geen enkel probleem. Even de toeristische route pakken, door een (nationaal) park rijden, een stuk langs de kust rijden met de ramen open zodat de zeewind de camper inwaait, het kan allemaal.

Camper voor je campervakantie

#5 Een campervakantie is voordeliger voor je portemonnee

Camperplaatsen zijn spotgoedkoop en soms zelfs gratis (er zijn hele handige apps die dit allemaal voor je uitzoeken). En aangezien je transport ook meteen je accommodatie is, scheelt dat ook aanzienlijk op de prijs. Tevens zitten er in campers kleine keukens, waardoor je niet elke avond naar een restaurant hoeft en gewoon af en toe zelf kunt koken.

 Smart casual outfits House of Einstein

 

Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

Bestel je box

BewarenBewaren

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?