Over ons

House of Einstein in 2016: van A tot Z

2016 jaaroverzicht

What a year it’s been! 2016 zat vol verrassingen, te gekke resultaten en plezier. En dat willen we jullie niet onthouden. Duik mee in ons alfabetische jaaroverzicht en lees wat er allemaal op ons pad kwam. Let’s go!

divider

A

van

Anna 

In november is Outfitter Anna bij ons gestart. Ze deed al eerder promotiewerk voor ons en was niet van kantoor weg te slaan. Toen we er tijdens haar sollicitatie ook nog eens achter kwamen dat ze een goed gevoel voor mode heeft, konden we haar niet laten gaan.

Outfitter Anna

divider

B

van

Best Geklede Ondernemer van 2016 

Op 15 december kwam een vakjury samen om te bepalen welke 15 ondernemers van Nederland zich het beste kleden. Boris Veldhuijzen van Zanten werd de onbetwiste nummer één. Hier lees je er meer over.

vakjury

Deze 5 heren uit de mode- en mediawereld bepaalden de top 15. Van links naar rechts: Gandor Bronkhorst (Esquire), Ivo van Deyzen (The Good People), Alfredo Silva (Fromanteel), Sander Schimmelpenninck (Quote).

divider

C

van

Commercial 

Gefilmd in 2016, maar dit jaar lanceren we ‘m: onze allereerste videocommercial op YouTube en Facebook. Hierin volg je onze hoofdpersoon Jos in zijn zoektocht naar een succesvol en comfortabel leven.

 

divider

D

van

Duurzame box 

In november lanceerden we de duurzame box. Onze focus lag altijd al op duurzaam geproduceerde kleding, maar nu kunnen klanten boxen ontvangen met alleen maar ‘groene’ outfits!

duurzame box borrel

De lancering van onze duurzame box vierden we geheel in stijl, in samenwerking met Nudie Jeans tijdens onze Repair Your Jeans borrel.

divider

E

van

Einstein

Wat heeft Einstein met mode te maken? Weinig, en dat is precies waarom we zo van hem houden. We zijn de slimme kledingformule voor mannen, ooit gestart vanuit het voormalige huis van Albert Einstein in Leiden.

einstein

divider

F

van

Facebook-fans

Het aantal groeit met de dag, maar op moment van schrijven alweer 8865 likes! Bedankt voor jullie positieve en grappige reacties en beoordelingen.

divider

G

van

Groei

In 2016 groeide het aantal aanmeldingen met meer dan 200%. En dat maakt Marije (onze CFO) blij!

divider

H

van

Hare Majesteit

Jantien mocht haar dit jaar ontmoeten: Hare Majesteit Máxima. Dat leverde een foto op de voorpagina van het FD op. En geef toe, hoe vaak vind je twee blonde vrouwen op de cover van het FD?

Maxima Jantien

divider

I

van

ICT

Onze ICT-lead Silvan had dit jaar 168 Skypecalls met Ruslan, Vlad en Serghei. Dit zijn onze IT’ers die werken vanuit Moldavië.

Silvan

divider

J

van

Jubileum

In april bestaan wij alweer 5 jaar (ai, we worden oud). In 2012 startten Jantien en Ling met House of Einstein als de eerste online personal shopping service voor mannen in Nederland.

Teamuitje

Fissa!

divider

K

van

Karaoke

Onze favoriete tijdsbesteding tijdens de lunch of de vrijdagmiddagborrel. Liefst in combinatie met bier, bolognese Croky-chips en Dark & Stormy gin tonics.

karaoke

divider

L

van

Ling

Mede-oprichter Mei Ling noemen wij allemaal Ling (gewoon doen!). Op 16 juli 2016, op de eerste dag van haar verlof, nét niet tijdens een inkoopafspraak bij Filippa K, beviel zij van zoon Hiro.

Ling & Hiro

divider

M

van

Marketing Influencer of the Year award

Op 21 september werd deze mooie prijs – een initiatief van de top van marketing executives uit het hele land – uitgereikt aan Jantien.

Jantien award

divider

N

van

Net Promotor Score

Onze NPS score was afgelopen jaar 26! (Voor alle marketingleken onder ons: dit betekent een hele hoge klanttevredenheid). Elke week presenteert Simon (online marketing manager) de belangrijkste feedback van klanten voor het hele team.

nps

divider

O

van

Outfitting Room

In 2016 kwamen 76 klanten langs voor een Outfitting sessie bij ons op kantoor. Dat vinden wij gezellig!

Ling Outfitting Room

Ling: “En wat vind je van deze shirts?”

divider

P

van

Party

Van een bezoek aan de Rollende Keukens tot potjes jeux de boules: onze teamuitjes eindigen eigenlijk altijd in een dikke party met heftige dansmoves (we blame Outfitter Anne-Claire).

divider

Q

van

Quiz

Als je je voor onze service aanmeldt op onze site, start je met een korte quiz over jouw lifestyle. Van onze klanten probeert 22% onze service voor meer zakelijk succes en 18% voor meer persoonlijk succes.

Quiz

divider

R

van

Rinske

In april is Outfitter Rinske gestart. Ze is een grote aanwinst voor het team. Klanten vinden haar cool en wij zijn het daarmee eens.

rinske fris

divider

S

van

Sloterdijk

Alle boxen worden verstuurd vanuit ons kantoor in Sloterdijk, het oude kantoor van De Telefoongids, vlak achter een gebouw met Albert Einstein erop (best bizar). Dagelijks verzamelen we ons hier vanuit Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Roelofarendsveen, Leiden en Amsterdam centrum.

SLoterdijk

divider

T

van

Tests

Growth hacking is helemaal ons ding. In 2016 draaiden we maar liefst 112 tests. Erik slaat daarin door en doet zelfs A/B tests met theesmaakjes op kantoor.

Thee Erik

divider

U

van

Uniek

Er zijn nog nooit twee dezelfde boxen onze warehouse uit gekomen. Er bestaan toch ook geen twee personen met identieke stijl, lichaamsbouw én wensen? In totaal lagen er dit jaar bijna 1600 verschillende stijlen kledingstukken in onze warehouse om voor iedereen een unieke box samen te stellen.

Box Jeroen

divider

V

van

Vrouw

121 vrouwen schreven dit jaar hun man in voor onze service. Met 24 vrouwen deden we ook daadwerkelijk de Intake. Deze Intakes zijn meestal lekker efficient.

convo

divider

W

van

WhatsApp

Inmiddels de belangrijkste communicatietool van onze Outfitters met klanten. De leuke foto’s blijven maar komen.

WhatsApp

divider

X

van

Box

Een originele collectie vinden wij giga-belangrijk! Daarom werken we samen met meer dan 40 kledingmerken. Had je al eens gehoord van Koll3kt, Blue de Genes of 4530? Elke box wordt zorgvuldig ingepakt door Wieke, onze chef warehouse.

Boxkasteel

Outfitter Anne-Claire in haar boxenkasteel 😉

divider

Y

van

Yes, we can!

Wij houden het motto van Obama nog even aan. Zal 2017 weer zo’n rollercoaster worden? Onze doelstelling is duidelijk: flink groeien met behoud van de huidige klanttevredenheid. En dat betekent voor dit jaar: heel veel happy customers die heel veel complimenten krijgen over hun kleding.

divider

Z

van

Zien is geloven

Wat heb jij op dit moment aan? Voelt het fris, modern en comfortabel? Zo niet, wellicht leuk om te zien wat een Outfitter voor jou kan betekenen. Via deze link ontvang je €50 welkomstkorting (bij besteding vanaf €150) op je eerste box.

BewarenBewaren

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

4 Reacties

 • maartentieman@gmail.com'
  Reageren
  Maarten
  4 januari 2017 op 16:38

  2016? Ver boven mijn jaarbudget uitgegeven aan blijmakende kleiding. Dat is me nog nooit gebeurd. Hey Rinske, bedankt hè! ;-).

  • Reageren
   Simon
   4 januari 2017 op 16:49

   Daar zijn we stiekem best blij mee, Maarten 😉 Op naar net zo’n stijlvol 2017 🥂

  • Reageren
   Mei Ling Tan
   4 januari 2017 op 20:05

   Haha! Onze excuses Maarten. We kunnen het niet laten 🙂 Fijn dat je ons hebt gevonden!

 • zerox@hotmail.com'
  Reageren
  Jose
  6 januari 2017 op 11:41

  Haha leuk mijn whatsappjes terug te zien in de blog! Heel veel succes het komende jaar, jullie zijn super goed bezig!

 • Wat vind jij?