Lifestyle

10 Inspiratie en Woonideeën uit New York

loft

Terwijl je Outfitter zich ontfermt over jouw nieuwe herfstlook, kun jij je richten op de belangrijke dingen des levens. Hoe stijlvol is jouw huis? Wij helpen je op weg en selecteerden de 10 mooiste appartementen van New York. Deze selectie vormt de perfecte inspiratie voor het appartement van de moderne man. Je mag natuurlijk lekker wegdromen bij deze huizen met een geweldig interieur. Maar we geven je ook meteen concrete woonideeën en tips waarmee jij direct aan de slag kan.

Volgend weekend, klusweekend?

#1 Sloop een muur

inspiratie new york 11

In New York ben je cool en single en dus heeft je appartement geen muren. Je stapt vanuit je bed, via je open keuken voor je dagelijkse shot koffie, direct onder de douche.

Dream on!

In Nederland hebben de meeste huizen gewoon muren. En tenzij je gezegend bent met een te coole loft met uitzicht op de Rotterdamse haven zul jij zo nu en dan door een deur moeten. Eigenlijk ook wel zo praktisch, mocht je inmiddels kinderen hebben.

Maar kijk eens kritisch: hoe kun je ervoor zorgen dat jouw ruimtes groter lijken? Staat er ergens een nutteloos muurtje dat kan missen? Staan er kasten dwars in de kamer waardoor de ruimte wordt opgesplitst in kleinere ruimtes? Break a wall!

#2 Brick walls

inspiratie new york 15

Anno 2014 zijn je muren nouveau ruig. Onafgewerkte bakstenen, half afgebladderde verf, gedeeltelijk stuukwerk: het is allemaal geoorloofd. Kijk dus eens goed rond of er achter dat dure, perfecte stukwerk een ruwe muur verborgen zit…

#3 Knuffelbaar vloerkleed

inspiratie wonen New York 5

Kleden in New York zijn XXL en zeer aaibaar. Kies voor een neutrale kleur: wit, zand en grijs. Zo’n kleed is niet goed koop maar wordt wel direct de eyecatcher van jouw huis. Bovendien zitten jij en je lief voortaan met blote voeten voor de TV.

#4 Natuurlijke producten

inspiratie woonidee New York 6

Moeilijk om nieuwe meubels te kiezen? Onthoud de gouden regel: kies voor natuurlijke materialen. Dus zoveel mogelijk hout en steen voor meubels. Wol, katoen, leer en linnen zijn goed voor gordijnen, tafels en banken.

#5 Zwembad erbij

inspiratie new york 17

Het is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar er moet altijd iets te wensen over blijven. Wij vonden dit wel een leuk voorbeeld. Wat jij?

#6 Wining & dining-proof

inspiratie new york 18

Zorg dat je huis altijd klaar is voor een spontaan diner met vrienden. Een fijne grote eettafel met voldoende stoelen (of desnoods bijzet krukjes). Een goed gevulde wijnkast. Koud bier. Voldoende glazen. Chips met een dip. De mensen in het huis maken een huis mooi.

#7 Mag het licht aan?

inspiratie wonen New York 8

Wij zitten helaas 85% van de tijd dat we thuis zijn in kunstmatig licht. So it better be good! Lampen zijn duur, maar hun effect is groots. Bespaar liever op meubels maar, nooit op lampen.

#8 Het bed is groots en wit

inspiratie woonidee New York 7

Je slaapkamer moet de uitstraling hebben van een luxe hotel. Dat wordt vrij eenvoudig gecreëerd door knisperende, witte lakens en veel kussens. Simpel as that!

#9 Investeer in souvenirs

inspiratie wonen New York 3

Reis je de wereld rond? Grote kans dat je bent gestopt met het meenemen van goedkope troep. Maar, investeer vanaf nu in dure souvenirs. Hierbij bedoelen we locale kunst, handgeschilderde schalen en handgeknoopte kussens.. Grote kans dat je op vakantie of citytrip de locale duurdere winkels voorbij loopt, maar grote kans dat juist hier de items liggen die je in Nederland het dierbaarst zijn. Koop dus elke reis iets echt moois, wat een herinnering in je woonkamer wordt.

#10 Een beetje boer

inspiratie new york 14

Bewijs van het kijkcijferkanon Boer Zoekt Vrouw: tuinieren is hot! Nu hoef je je niet meteen uit te sloven. Start met een eigen plant, palm of boom. Groen en levend doen het altijd goed in je interieur. Een goed verhaal en complimenten gegarandeerd!

Bron foto’s: Pinterest

Over House of Einstein

Dit is de blog van House of Einstein: dé online personal shopping service voor mannen. Ontmoet je persoonlijke Outfitter via Skype of Facetime. Op basis van deze kennismaking stelt zij een box met herenkleding voor jou samen. Meld je aan en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Meer informatie →

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

1 reactie

  • annevandeveen@outlook.com'
    Reageren
    Flowrotterdam
    21 september 2019 op 11:36

    Leuk artikel! Het verbaast me echt elke keer hoe tof het in New York is!

  • Wat vind jij?