Lifestyle

10 festival hacks voor een zorgeloos feestgevoel

festivalhaxxx

Festivals zijn geen trend. Het is de nieuwe manier van uitgaan. En geef toe, wat is er nou fijner dan in het zonnetje genieten van goede muziek of lekker eten met je beste vrienden? Daar kan geen nachtclub of restaurant tegenop. In de zomer gaan we daarom massaal de muziekfestivals af; van techno en hip-hop tot klassiek en jazz. Maar er zijn ook volop festivals met andere thema’s, zoals worst, wijn en poëzie. Voor elke craving bestaat eigenlijk wel een festival. Tickets alleen zijn echter niet altijd een garantie voor succes. Zorg dat je festivaldag soepel verloopt dankzij deze 10 festival hacks.

#1 Planning

Een goed festival begint met een goede voorbereiding. Oftewel: de voorpret. Zorg dat je ten minste een week vóórdat het festival plaatsvindt de tijd neemt om je even in te lezen. Download de app als deze er is en bekijk het aanbod.
Voor muziekfestivals geldt: zoek uit wat de line-up is en welke artiesten je graag wilt zien. Hoe eerder je start, hoe beter. Dan heb je nog een paar weken om je ‘in te luisteren’. Live muziek wordt namelijk pas echt magisch als je het origineel kent.

Het is daarnaast belangrijk dat je keuzes maakt en probeert niet alles te zien. Je hebt tijd nodig om naar een podium te lopen. Bovendien wil je ook kunnen eten, drinken en even de benen laten rusten. Maak dus duidelijke keuzes en zorg dat je daar op tijd bent, liefst 15 minuten van te voren. Een optreden is het leukst als je vooraan staat en de start van de act kunt zien. Het gebied wordt pas druk als de act begint en het grote publiek blijft ergens ter hoogte van het midden hangen. Sta je op tijd vooraan bij het podium, dan heb je vaak juist de ruimte én maak je het echt mee.

#2 Koop je muntjes niet direct bij binnenkomst

Er zijn altijd meerdere punten waar munten worden verkocht. De massa gaat bij de ingang in de rij staan, terwijl er verderop voldoende automaten of kassa’s staan zonder rij. Save yourself some time! Hetzelfde geldt eigenlijk voor WC, meestal is er ergens een afgelegen WC-area waar het een stuk rustiger is.

#3 Zorg voor een vaste hangout

Ben je met een groep? Zorg aan het begin van de dag dat er een vaste plek is waar je elkaar ontmoet. Dit kan zijn bij een bepaalde bar of kraam. ‘Vooraan links bij het podium’ werkt ook goed, als jullie meestal bij acts staan. Het is altijd fijn om te weten waar iedereen uithangt. Dat maakt het appen en elkaar vinden gedurende de dag en nacht een stuk makkelijk.

#4 H2O, burgers en bananen

Een festivaldag is topsport. Realiseer je dat het je veel energie kost en zorg dus dat je je energieniveau op peil houdt. Dit doe je eenvoudig door voldoende water te drinken. Bestel regelmatig een flesje water naast je drankje. Zorg verder dat je voldoende eet. Houd zoveel mogelijk je gewone eetschema aan: 3x per dag. Meer eten is altijd goed, je kunt op zo’n dag eigenlijk niet meer eten dan je verbruikt. Weinig zin om te eten? Smoothies en bananen zijn vaak beschikbaar en altijd een goed idee.

Bananacat

Bron: giphy.com

#5 De perfecte outfit

De perfect festival outfit is functioneel en bestaat uit lagen. Je start met een broek (check wel of het warm genoeg is voor een korte broek). Hierboven draag je een t-shirt of polo. Verder neem je een trui of sweater mee. Deze kun je eventueel omknopen om je middel. Ten slotte zorg je dat je een dun jackje (liefst regenproof) bij je hebt. De trui en het jack leg je in je kluisje bij mooi weer. Qua schoenen ga je voor sneakers die maximale steun geven (lang leven Air Max). Slippers zijn een absolute no-go.

#6 Ga in vliegtuigmodus

Zorg dat de batterijen van je telefoon zo lang mogelijk meegaan. Zet je telefoon tijdens het festival dus standaard in vliegtuigmodus. Haal hem wel zo nu en dan van deze modus af om berichten binnen te halen of te versturen. Zo houd je batterijen over om veel selfies te maken.

Festival

Bron: giphy.com

#7 Shazam your way around

Download de app Shazam. Deze herkent veel muziek, zodat je tijdens het festival je nieuwe favoriete nummers opslaat. Vaak zijn dit tracks die je de maanden na het festival helemaal grijs draait. Ook leuk: je kunt een nummer direct delen in een Whatsapp groep. Zo help je je vrienden ook aan nieuwe favorieten.

#8 Ga niet terug lopen rekenen

Op een festival betaal je met muntjes. Dat is de valuta waar je het mee moet doen. Festivals zijn over het algemeen niet goedkoop. Eenmaal aangekomen raden we aan om niet alles wat je koopt terug te rekenen naar euro’s. Okay,  €13 voor een pannenkoek en €15 voor een Mojito naast je entreeticket van €50 is duur. Maar als je er bent wil je optimaal genieten van een positieve sfeer. Heb jij zo’n vriend die het heerlijk vindt om te klagen over hoe duur alles is? Vermijd hem.

#9 Meerdaagse festivaltips

Blijf je logeren? Ga op tijd naar de Decathlon voor een opwerptent en luchtbed-slaapzak-kussen-in-één pakket. Neem direct een paar van die charmante regenponcho’s mee. Zorg dat je een grotere tent bij je hebt dan je denkt nodig te hebben. Als je met 2 personen in een tweepersoonstent slaapt is er namelijk geen ruimte voor je spullen. Zorg verder dat er altijd een fles water in je tent staat. Als je wakker wordt wil je water, punt. Voor de lensdragers onder ons zijn daglenzen een goede aanrader. Deze worden bij de drogist verkocht.

#10 De final checklist

Wat neem je mee? Eigenlijk liefst zo min mogelijk. Met deze 5 items red je het zeker.

  1. Tickets
  2. Mobiele telefoon
  3. Pinpas
  4. Zonnebril
  5. Oordoppen
  6. Zonnebrand

Festival hacks


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


kom bij ons langs

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Nog geen reacties

Wat vind jij?