Lifestyle

10 dingen die je niet moet zeggen of doen tijdens een eerste date

date blog

Het leven van een vrijgezel gaat niet over rozen. Je wilt graag een leuke partner, maar al die dates lopen toch niet succesvol af. Hoe zorg je ervoor dat je niet de mist ingaat tijdens zo’n eerste afspraakje? Tijn van Masterflirt vertelt wat je vooral niet moet doen of zeggen.

#1 Noem het een date!

Een ‘date’ is een zwaar beladen woord. Het heeft allerlei verwachtingen in zich en als je op date gaat ben je niet relaxed. Ga gewoon een kopje koffie drinken. Of thee. ‘Zullen we een wijntje doen op een terras?’ klinkt veel ontspannener dan ‘zullen we daten?’

#2 Plan niets

Vrouwen houden van een man met een plan. Zorg dus dat je een plan hebt. ‘Zeg jij maar waar?’ is geen plan… Bepaal dus waar je naartoe gaat. Kom met een voorstel en heb eventueel een plan B in je achterhoofd. Een voorbereid man telt voor twee, zeker als het om dates gaat.

#3 Plan iets groots

Als je de eerste keer samen wat gaat drinken (vanaf nu noem je het dus geen ‘date’ meer) dan is dat een klein plannetje. Je neemt haar niet de hele dag mee naar de Efteling of naar Parijs… gewoon wat drinken in de stad. Geen toeters en bellen. Je hoeft geen indruk te maken met een champagnelunch of operatickets. Gewoon laagdrempelig elkaar ontmoeten met een kopje thee of koffie.

#4 Kleed je ‘lekker nonchalant’

Je laat zien dat je het snapt met je kleding. Als je ex een blauwe ANWB-jas voor je gekocht heeft dan laat je die dus thuis. Je hoeft niet als een dandy op stap, maar zorg dat je een ondergrens van verzorgdheid haalt. Kleed je eenvoudig maar smaakvol. Trek iets aan waarin je je lekker voelt en dat laat zien wie jij bent. Ontdek wat vrouwen willen op het gebied van kleding.

#5 Bedel en neem geen risico’s

Bedelen definiëren wij bij MasterFlirt als ‘alles wat je doet om haar goedkeuring te krijgen’. Veel mannen zijn tijdens de eerste kennismaking (om het maar geen date te noemen) doodsbang dat ze afgekeurd worden en waaien met alle winden mee, geven de macht totaal uit handen en durven zichzelf niet neer te zetten als een echte kerel met een eigen mening. Vrouwen knappen af op grijze muizen zonder mening. Durf het oneens met haar te zijn. Wees een klankbord en geen windvaan.

#6 De rekening delen

Je hebt een kopje thee of glaasje wijn gedronken… zeur niet over de rekening, reken terloops af. Je bent immers geen huis samen aan het kopen! Als een vrouw je ziet zitten zal ze dit waarderen. Als ze begint te sputteren dan beloof je dat zij de volgende keer mag betalen.

#7 Praat over jezelf

Mannen hebben een instinctieve neiging om over zichzelf te gaan praten om indruk te maken op een vrouw. Dat werkt dus niet. Vrouwen weten maar al te goed dat minimaal 10% van wat je vertelt zwaar overdreven is, en hoe meer je over jezelf praat, hoe minder indruk je maakt.

#8 Luister slecht

Nope, wat een vrouw te vertellen heeft is totaal oninteressant tijdens de eerste ontmoeting. Het gaat erom dat jij indruk maakt. Of wacht even… misschien maak je wel indruk door gewoon te luisteren en de juiste vragen te stellen? Als je goed luistert heb je ook direct de vraag ‘waar moeten we het over hebben?’ buitenspel gezet. Er ontstaat als het ware een interessant gesprek dat, als je een beetje stuurt, met name over haar gaat. Vrouwen kunnen de hele avond over zichzelf praten en jou dan een interessante vent vinden!

#9 Laat de date voortkabbelen

Houd de eerste afspraak kort. Je hebt nog meer te doen in je leven. Neem na een uurtje afscheid met de belofte morgen te bellen. Doe dat ook! Doe dat niet met een goedkeurig zoekend: ‘mag ik je morgen bellen?’ maar zeg: ‘Ik bel je morgen, is dat oké?’

#10 Wacht tot zij belt

Kansloze missie. De eerste paar weken neem jij het initiatief. Een vrouw belt niet uit zichzelf. Een vrouw wil veroverd worden. Een vrouw houdt van een man met een plan. Dat geldt ook voor de tweede tot en met vijfde date.

Meer tips vind je in het Masterflirt boek. En wil je weten hoe je je het beste kleedt op een date? Lees dan ons artikel over de date outfit.


Toe aan een betere kledingstijl, zonder dat het je tijd kost?

Ontdek het gemak van onze online shopping service en ontvang een persoonlijke box met herenkleding.

bestel je kledingbox


kom bij ons langs

BewarenBewaren

 

Deze artikelen vind je vast ook interessant:

3 Reacties

 • ik@gerardjp.com'
  Reageren
  Gerard
  8 augustus 2016 op 11:00

  Leuk artikel … Had deze input alleen betrouwbaarder gevonden wanneer geschreven door een vrouw 😀

  • Reageren
   Simon
   16 augustus 2016 op 09:51

   De dames bij ons op kantoor vonden stiekem wel veel punten herkenbaar! 😃

 • degroot.jasmijn@outlook.com'
  Reageren
  Jasmijn
  17 februari 2017 op 15:00

  Bellen? Wat is dat? Ik mis in je lijst nog een punt; hygiëne. Te vaak hoor ik, en maak ik mee, dat gasten rechtstreeks van werk komen. Als iemand ‘minder fris ruikt’ knappen de meeste vrouwen al af.

 • Wat vind jij?